En Sıcak Konular

'Che tişörtlü de, türbanlı da üniversiteye girmeli!'

6 Şubat 2008 14:38 tsi
'Che tişörtlü de, türbanlı da üniversiteye girmeli!' ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, "Bizim için Che Guevara tişörtü giyen de türban bağlayan kadın da saçı uzun ve küpeli erkek de aynı eğitimden yararlanma hakkına sahiptir" dedi.

Ufuk Uras: Che Guevara tişörtü giyende, türban bağlayanda üniversiteye girmeli

Uras, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, başörtüsü sorununun "AK Parti, MHP ve CHP’nin, toplumu kutuplaştıran tutumları nedeniyle içinden çıkılmaz hale geldiğini" ifade etti.

Üniversitelerin, düşünce ve inanç özgürlüğünün, ileri demokratik normlarla ve yasaklama olmaksızın yaşayabildiği bilimsel mekan ve ortamlar olması gerektiğini savunan Urus, "Bizim için Che Guevara tişörtü giyen de türban bağlayan kadın da saçı uzun ve küpeli erkek de aynı eğitimden yararlanma hakkına sahiptir. Bireysel özgürlükler, başkasının özgürlüklerini engellemediği sürece yasaklanamaz, kaldı ki saçları değil ama ’Beyinleri örtülü erkekler’ her yere gidebilmekte, hatta eli satırlı saldırganlar üniversite koridorlarında dolaşabilmektedir" diye konuştu.

Anayasa değişiklik girişiminin "Kapsamlı bir özgürlükçü anlayıştan uzak olduğunu" söyleyen Uras, şöyle devam etti:

"AKP-MHP ikilisinin getiriş biçimiyle yeni ve daha riskli gelişmelerin tetikleyicisi haline gelen bu anayasa değişikliği samimi bir kabulü hak etmekten uzaktır. AKP-MHP ittifakı bu ülkeye özgürlük ve demokrasi değil, olsa olsa Türk-İslam sentezinin çok iyi bildiğimiz baskı ve şiddet dolu anlayışını getirecektir. Hangi nedenle olursa olsun bu ittifakı destekleme eğiliminde olanlara, bu yanlışa düşmemeleri çağrısını yapıyoruz."

CHP lideri Baykal'a eleştiri

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın dünkü grup toplantısındaki konuşmasını da eleştiren Ufuk Uras, "CHP lideri, Meclis çatısı altında din alimliği yapmakta, örtünmenin dindeki yerini tartışmaktadır. Sayın Baykal’a sormak istiyoruz; Parlamentoda dini referanslarla bir tartışma sürdürmek, laikliğe ne derece uygundur? Dini kurallar örtünmeyi zorunlu kılıyor ise ’Türbana evet’ mi diyeceksiniz?" diye konuştu.

Uras, yeni özgürlükçü bir anayasa yapılması çağrısında bulunarak, "Perakende değişikliklerle özgürlük olmaz" dedi.

"Biz köle sahiplerinin değil, kölelerin özgürleşmesinden yanayız" diyen Uras, Mecliste bugün ilk tur oylaması yapılacak Anayasa değişikliği teklifine "Boş" oy kullanacağını bildirdi.

AA



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,328 µs