En Sıcak Konular

DTP'liler sınırda / Video haber

6 Şubat 2008 10:34 tsi
DTP'nin 28 ilden Şırnak'ta sınıra doğru düzenlediği yürüyüş Cudi ve Gabar'ın kesiştiği noktada son buldu. Aralarında milletvekillerinin de bulunduğu yaklaşık 3 bin DTP'li, sınır noktasında 30 çadır kurdu...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Güneydoğu ve Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonları protesto etmek amacıyla DTP'nin 28 ilden sınıra doğru başlattığı yürüyüş dün son buldu.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda toplanan 3 bin partiliye seslendi. Başbakan'ın yerel şeçimler için "Diyarbakır'ı alın" açıklamasını yanıtlayan Türk, "Mücadelemize dünya şahittir. Özgür gelecek ve barış çabalarımız inkâr edilemez. Özgür gelecek için operasyonların olmaması yönünde bir düşümüz var. Diyarbakır kalesi hiçbir zaman düşmeyecektir. Diyarbakır direnişi barışın sembolüdür. Bu kale düşmeyecektir. Mesele, bir ilin başkanı olmak değil. Diyarbakır, Batman, Dersim'i kaybedersek mücadelemizin anlamı kalmaz. Herkes, Diyarbakır mücadelesine sahip çıksın" dedi.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna da şöyle konuştu: "Bu halkın operasyonları durdurmaya gücü var. Genelkurmay, Cumhurbaşkanı, Başbakan taleplerimizi dikkate almak zorunda. Kürtler birlikte yaşama ısrarını sürdürüyor. Operasyonlar dursun. Teslimiyete hayır. Kürt halkı, birlik, anadilde eğitim, özgürlük hakkını isteyecek. Bu eylemler bitmeyecek. Operasyonlar devam ettiği sürece, eyleme devam."

Kürtçe seslenen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, "Kürt-Türk anneleri ağlamasın. Barışın sesini dünya duysun" diye konuştu.

30 çadır kuruldu

DTP konvoyu dün gece Cudi ve Gabar dağlarının birleştiği noktadaki Kasrik beldesine ulaştı. Yoğun operasyonların yaşandığı Cudi ve Gabar dağlarının ortasında 30'a yakın çadır kuruldu. Aralarında DTP'li milletvekillerinin de bulunduğu 3 bin kişi geceyi çadırda geçirdi.

Miting alanı üzerinde uçak uçtu

28 ilde aynı anda yola çıkan DTP'lilerin bir bölümü Diyarbakır'da toplandı. Miting alanı üzerinde savaş uçaklarının eğitim uçuşu yapması dikkat çekti.

Milletvekilleri Sırrı Sakık, Fatma Kurtulan, Nuri Yaman, Ayla Akat, Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Osman Özçelik, belediye başkanları, parti yönetiminden çok sayıda kişi uzun bir araç konvoyuyla Diyarbakır'dan Şırnak'ın Kasrik beldesine doğru hareket etti.

Yürüyüşe katılanlar güvenlik nedeniyle saatlerce karayollarında bekletildi.

Önemli noktalara tank ve panzerler konuşlandırıldı. Araç konvoyu yollarda birçok noktada durdurularak aramadan geçirildi.

 

milliyet

 



Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,678 µs