En Sıcak Konular

Yangının ardında Naziler mi var?

6 Şubat 2008 09:23 tsi
Yangının ardında Naziler mi var? 9 Türk’ün yanarak öldüğü yangının şoku atlatılmadan iki yakın eyalette daha Türklere ait binalarda yangın çıktı. Kundaklama ihtimali çok yüksek. Ludwigshafen’daki yangından kurtulan iki kardeş bir adamın binada yangın çıkarttığını söyledi.

Almanya’nın Ludwigshafen kentinde Gaziantepli bir ailenin yaşadığı binada çıkan ve 9 Türk’ün ölümüne, 60 kişinin de yaralanmasına neden olan yangının ardından, iki yakın eyalette daha yine Türklerin yaşadığı evlerde yangın çıktı. Baden-Württemberg eyaletindeki yangında Türk olduğu sanılan 36 yaşındaki bir adam hayatını kaybederken, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Hern kentinde yine Türklere ait bir apartmanda çıkan yangında 7’si çocuk 16 kişi zehirlendi.

‘ÇAKMAKLA ATEŞE VERDİ’

Alman özel televizyonu ‘N24’, yanan binadan mucize eseri sağ kurtulan Aylin ve Bedriye iki kız kardeşin “binanın içindeki tahta merdivenlerin yanında bir kişinin çakmağıyla bir şeyi yaktığı, yanan nesneyi bina içinde bulunan bir bebek arabasının yanına attığı”, sözlerini yayınladı. Bedriye, “Alman’ın arkasında sakladığı bir şişe olduğunu gördüm” derken, Aylin de bu kişiye kim olduğunu sorduğunda “Ben Alman’ım” şeklinde karşılık aldığını söyledi. Aylin, “Burada ne yapıyorsun” diye sorduğunda ise söz konusu kişinin kapıyı yüzüne kapatmaya çalıştığını, kendisinin ise ayağını kapı aralığına koyduğunu anlattı. Bu kişiyi tarif eden Aylin, “Yüzü beyaz gibiydi” dedi.

YENİ SALDIRI ENDİŞESİ

Olayın hala şokunu yaşayan Kaplı ailesi soruşturmanın biran önce tamamlanmasını bekliyor. Tüm Almanya’da Türk toplumu diken üzerinde. Yeni saldırıların olmasından korkuluyor. Binanın çatısının tamamen çökme tehlikesi bulunduğu için konuyla ilgili soruşturmanın uzun sürebileceği açıklandı. Alman hükümeti 50 kişilik bir soruşturma komisyonu kurdu.

İKİ YIL ÖNCE DE SALDIRMIŞLARDI

ALMAN polisi, Kaplı ailesine ait apartmana Ağustos 2006’da taş ve molotofkokteyli ile saldırıldığını açıkladı. Irkçıların 10 yıldır bu kentte yürüyüş düzenlediği ve geçtiğimiz yıl 60 Türk’ün yaşadığı başka bir apartmanın Neo-Naziler tarafından yakılmak istendiği ortaya çıktı. Pazar günü yanan binanın 100 metre ötesindeki bir garda da “Pis Türklerin, kökünü kazıyın” yazısının yer aldığı belirtildi.

akşam

Bu haber 144 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,313 µs