En Sıcak Konular

Nil Demirkazık DTP için konuşmadı

5 Şubat 2008 21:55 tsi
Nil Demirkazık, mahkeminin verdiği tahliye kararının ardından işlemlerini tamamlayarak Sincan F Tipi Cezaevi'nden ayrıldı.

Demirkazık, bugün öğleden sonra verilen tahliye kararının ardından akşam saatlerinde yaklaşık 80 gündür kaldığı Sincan F Tipi Cezaevi'nden tahliye oldu. Akşam saatlerinde cezaevinden tek başına ayrılan Demirkazık, duygularını anlattı.

Demirkazık, tahliye kararıyla ilgili olarak, "İçerde 80 gün yaşadım. Burası büyük bir hayat okulu, insan burada çok şey öğreniyor. Bir önceki duruşmada bekliyordum. Bir önceki duruşmada tahliye çıkmayınca hayal kırıklığına uğradım. Şimdi biraz daha olamaz gibi geliyordu. Çok fazla da beklemiyordum. Bu benim için büyük bir süpriz oldu" dedi.

Cezaevinde kaldığı 80 günde neler yaptığını anlatan Demirkazık; kitap okuyarak, gelen mektuplara cevap vererek, folklor oymayarak ve kütüphanede yapılan etkinliklere katılarak vakit geçirdiğini söyledi.

Demirkazık, "İçeride çok güzel faaliyetler var. Bunların hepsine katılmaya çalıştım. Cezaevinde her türlü suçtan insan bulunuyor. Gercek hayatta görmediğiniz, görme imkanınızın olmadığı kişilerle aynı koğuşu paylaşıyorsunuz, aynı yaşamı paylaşıyorsunuz. Benim için de çok büyük deneyim oldu. Öğrendiğim en önemli şey, özgürlüğün ne kadar kıymetli olduğudur. İnsan ancak özgürlüğünü kaybedince gerçek özgürlüğünün değerini anlıyor" diye konuştu.

Demirkazık, babasın kendisi ile ilgili söylediği sözlerle ilgili olarak da, "Kendisiyle benim, siyasi görüşlerimi paylaşmamasından doğan birtakım aile içi siyasi anlaşmazlıklarım var. İdeoloji farkları diyelim. Babamla görüşmeyi düşünmüyorum. Zaten 4 yıldır da görüşmüyorum. Dava süreci ilerledikçe belki bir tazminat davası söz konusu olabilir" dedi.

Cezaevinde kaldığı süre içerisinde oldukça zayıfladığı gözlenen Demirkazık, içeride bulunduğu süre içerisinde yiyecekler ve ortamdan dolayı 10 kilo verdiğini söyledi. Cezaevi yemeklerini yiyemediğini ve üzüntüden çok fazla kilo verdiğini belirten Demirkazık, bunun zorunlu bir zayıflama olduğunu söyledi. Nil Demirkazık, hayatının geri kalanında ne yapacağı konusunda ise şunları söyledi:

"Bundan sonra siyasi hayatıma devam edeceğim. Benim çizgim bellidir. Ben demokrasiyi ve özgürlükleri savunuyorum. Türkiye'de barışı savunuyorum. Başörtülü genç kızlarımızın üniversitede serbest öğrenim görme hakkını da çok ciddi bir şekilde savunuyorum ve buna destek de vereceğim."

Birkaç gün evinde dinleneceğini söyleyen Demirkazık, daha sonra Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gideceğini kaydetti. DTP'li milletvekillerinin Şırnak'a gittiklerinin hatırlatılması üzerine Demirkazık, kendilerine destek verip vermeyeceğini bilmediğini ancak çizgisinin aynen devam edeceğini söyledi. Demirkazık, yargı sürecinin devam ettiğini belirterek, DTP ile ilgili yönelitilen soruları yanıtlamaktan kaçındı. Demirkazık sözlerine şöyle devam etti:

"İçeride gerçekten çok zor şartlar var. Allah kimseyi oraya düşürmesin. Allah bütün kader mahkumlarına yardım etsin. Özgürlük çok değerli, ben şu anda hala rüyada yaşıyor gibiyim."

Demirkazık tahliye kararının akşam saatlerinde verilmesi sebebiyle kendisini karşılamaya kimsenin gelemediğini söyledi. Demirkaçık, daha sonra tek başına bir taksiye bindi ve cezaevinden ayrıldı.

 



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,632 µs