En Sıcak Konular

Erdoğan: "Yeni solingenler istemiyoruz"

5 Şubat 2008 17:21 tsi
Devlet Bakanı Yazıcıoğlu ve 4 kişilik bir emniyet heyeti olay yerine giderek incelemelerde bulunacak. Başbakan Erdoğan da Perşembe günü olay yerine gidecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Ludwigshafen'in kentinde meydana gelen olayın ardından, Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schauble ile bir araya geldiğini hatırlatarak, 'Kendilerinin de bir tedirginlik içinde olduğunu gördüm. Olayın bir an önce tüm boyutlarıyla aydınlatılması için azami çaba göstermeleri gerektiğini kendilerine söyledim. Araştırmanın titizlikle yürütüleceğine dair kendilerinden söz aldım. Çünkü bir Solingen olayını yaşamak istemiyoruz, böyle bir durumu görmek istemiyoruz' dedi.

"YENİ SOLİNGEN İSTEMİYORUZ"

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 7-10 Şubat tarihleri arasında, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmek ve 44. Münih Güvenlik Politikası Konferansının açılış konuşmasını yapmak için Almanya'ya gideceğini anımsatarak ziyareti sırasında Merkel ile Almanya'da bulunan 3 milyona yakın Türk vatandaşının sorunları, iki ülke arasındaki ilişkiler ve Türkiye'nin AB üyelik müzakereleri ile ilgili konuları ayrıntılı bir şekilde konuşma imkanı bulacaklarını belirtti.

Ziyaret öncesinde Almanya'nın Ludwigshafen kentinde meydana gelen yangın haberiyle ile sarsıldıklarını söyleyen Erdoğan, faciada yaşamını yitiren 9 vatandaşa Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, 20 yaralıya da acil şifalar diledi.

Başbakan Erdoğan, Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schauble ile dün akşam bir araya gelerek bu olayı sütün boyutlarıyla konuştuklarını ifade ederek, 'Kendilerinin de bir tedirginlik içinde olduğunu gördüm.
Olayın bir an önce tüm boyutlarıyla aydınlatılması için azami çaba göstermeleri gerektiğini kendilerine söyledim. Araştırmanın titizlikle yürütüleceğine dair kendilerinden söz aldım. Çünkü bir Solingen olayını yaşamak istemiyoruz, böyle bir durumu görmek istemiyoruz. Bunu kendilerine özellikle de hatırlattım' diye konuştu.

ERDOĞAN DA YANGIN YERİNE GİDECEK

Hükümet olarak olayın aydınlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:
"Sadece Türk vatandaşlarının hayatlarını kaybettiği bu yangında akıllara ilk gelen, ihmal ya da kasıt ihtimali, bizi büyük endişeye sevk etmiştir. Umuyorum ki soruşturma en kısa zamanda sonuçlanacaktır ve olay aydınlığa kavuşacaktır. Hükümet olarak olayın bir an önce aydınlatılması için yakın takipçisi olacağımızdan herkesin emin olmasını istiyorum. Bu elim olayın arkasındaki esas saik, son zamanlardaki ?yabancı düşmanlığı' anlayışına dayalı bir gelişme midir, değil midir? İstiyoruz ki bu olmasın."

Başbakan Erdoğan, Alman makamlarıyla yaptıkları görüşmeler sonucunda Türkiye'den Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu ve 4 kişilik bir emniyet heyetinin olay yerine giderek incelemelerde bulunacağını açıkladı. Erdoğan, gerekirse kendisinin de Perşembe günü olay yerine giderek incelemelerde bulunmak istediğini söyledi.

Star



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,512 µs