En Sıcak Konular

Almanya'daki yangında kundaklama ifadesi!

5 Şubat 2008 16:50 tsi
Almanya'daki yangında kundaklama ifadesi! Almanya'da 5'i çocuk dokuz Türk'ün yandığı binada meydana gelen yangının küçük bir tanığı ortaya çıktı. Yanan binadan sağ kurtulan küçük kızın anlattıkları sabotaj kuşkusunu güçlendirdi. Çocuk, binanın girişinde bir kişinin çakmağıyla birşeyler yakıp i

Alman özel televizyonu ‘N24’, yanan binadan sağ kurtulan küçük bir kızın, “binanın içindeki tahta merdivenlerin yanında bir kişinin çakmağıyla bir şeyi yaktığı, yanan nesneyi bina içinde bulunan bir bebek arabasının yanına attığı”, sözlerini yayınladı.

Almanya’nın Ludwigshafen kentinde, 9 Türk’ün hayatını kaybettiği yangınla ilgili olarak kundaklama iddiaları gündeme geldi.

Alman özel televizyonu “N24”, binanın içinde yangın çıkaran bir kişiyi gördüğünü söyleyen küçük bir kızın sözlerine yer verdi. Küçük kız, binanın içindeki tahta merdivenlerin yanında bir kişinin çakmağıyla bir şeyi yaktığını, bu yanan nesneyi bina içinde bulunan bir bebek arabasının yanına attığını söyledi.

ORTAK DİNİ TÖREN PLANLANIYOR

“N24” televizyonunun olay yerindeki muhabiri, çok sayıda Alman vatandaşının Belediye Sarayını arayarak kurbanların yakınlarına yardım etmeye ve kendilerini evlerinde ağırlamaya hazır olduklarını bildirdiklerini söyledi.

Belediye Sarayında taziye defteri açıldığını ve kentteki karnaval eğlencelerinin iptal edildiğini ifade eden muhabir, Hıristiyan ve Müslümanların ortak bir dini tören düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.
Televizyonun haberinde ayrıca, binanın çökme tehlikesinden dolayı itfaiye erlerinin henüz bina içine girmedikleri, bu nedenle olayın sebebinin araştırılmasının zaman alabileceği ifade edildi.


BEBEĞİN MUCİZEVİ KURTULUŞU GAZETELERDE

Yangınla ilgili haberler, Alman basını tarafından, yanan binanın penceresinden kurtarılması için aşağıya atılan bebeğin fotoğrafıyla kamuoyuna aktarıldı.

Bild gazetesi, “Anneler çocuklarını yanan binadan attı” başlığıyla birinci sayfadan söz konusu fotoğrafla verdiği haberde, bir annenin binanın üçüncü katından 10 metre aşağıya attığı bebeğin mucizevi bir şekilde aşağıda bekleyen bir polis tarafından kurtarıldığını yazdı.

Berliner Kurier gazetesi de, aynı fotoğrafla birinci sayfadan verdiği haber için “Bebek mucizesi” başlığını kullanırken, B.Z gazetesi, “Yangın paniği! Çocuklarını pencereden attılar... ve kurtuldu” başlığını kullandı.

“Dramatik kurtuluş” başlığını kullanan Berliner Morgenpost gazetesi, yangın sırasında binanın içinde ve önünde çok trajik sahnelerin yaşandığını kaydetti.



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,594 µs