En Sıcak Konular

"Bonjour Saylan Hindistan türban"

5 Şubat 2008 16:40 tsi
Demişsiniz ki “Tüm dünya bizi konuşuyor. Herkes bana soruyor, Türkiye nereye gidiyor.?” Üstelik bunu size Hindistan’da söylemişler öyle mi? Yani türbanlılar ülkesinde. Yani öyle ki türbanlarıyla silahlı direniş yapmaktan tutun da bilumum

Bonjour Türkan Saylan Hindistan Türban

Duyduğuma göre Hindistan’a gitmişsiniz. Eh, gidebilirsiniz, memlekette seyahat özgürlüğü var.

Ama dönüşte ettiğiniz laflara bakılırsa hint türbanı sizi fena çarpmış.

MHP’ye kızgınmışsınız. Soğuk havalarda iyidir kızmak.

Buyurmuşsunuz ki "İnsan çoğunluğa sahip diye anayasayı nasıl değiştirebilir?” Bendeniz anlamadım pek. Anayasayı çoğunluk değil de azınlık mı değiştirir. Bizim bilmediğimiz başka bir anayasada başka şekil şartları mı var?

Hem bir darbe anayasasının değişmesinden neden rahatsız oluyorsunuz değil mi ama?

Bir ayakkabı ayağınızı sıkıyorsa gider yeni bir ayakkabı alırsınız, bu kadar basit. Anayasalar gökten vahiyle gelmiyor ya.

Yine buyurmuşsunuz ki “Bir af ilan edilsin. Ceza alan öğrenciler okullarına perukla devam edip okullarını bitirsinler.” Emriniz olur tabii. Bak biz bunu hiç düşünmemiştik. Çantalarının ne renk olacağını, sabah kahvaltıda ne yiyeceklerini, günde kaç defa nefes alacağını da tayin etseydiniz bari. Eksik kalmış çok üzüldüm.

Demişsiniz ki “Tüm dünya bizi konuşuyor. Herkes bana soruyor, Türkiye nereye gidiyor.?” Üstelik bunu size Hindistan’da söylemişler öyle mi? Yani türbanlılar ülkesinde. Yani öyle ki türbanlarıyla silahlı direniş yapmaktan tutun da bilumum Avrupa ülkelerinde ve Amerika’da türbanlı görünümlerinden zerre kadar taviz vermeyen SİH’lerin ülkesinde söylediler size öyle mi? Vallahi çok komik ama şimdi gülmeye zamanımız yok.

Tüm dünyanın bizi konuşması mümkün. Üniversiteli bir kızın nasıl giyineceğine karar vermeye kalkışır ve kafana göre üniversite kapılarını istediğine açar, istediğine kapatırsan, toplumun her yerinde dalga dalga yükselen özgürlük taleplerine kafandaki ideolojilere göre bunlar tu kaka diye kestirip atarsan dünya seni neden konuşmasın. Yakında Mars’ta da konuşurlar.

Ben bunları geçtim de bir soru sormak istiyorum:

Hindistan’daki türbanlı SİH’ler için bir ikna odası kurmayı düşündünüz mü? Düşündünüzse bunu oradaki türbanlı SİH’lere açtınız mı? Açtınızsa nasıl bir cevap aldınız? Aldığınız cevabı bizimle paylaşmak ister misiniz?

Aslında ben de bir dernek kurmak istiyorum biliyor musunuz. Adını da Çağdaş Yaşamı Köstekleme Derneği koymak istiyorum. Bilmiyorum bunun bir sakıncası var mı? Çünkü herkesin başı açık olunca toplumun mutlu, çağdaş, huzurlu, ekonomik durumu süper bir duruma geleceğine pek inanamıyorum.

İnanmadığım daha başka bir sürü şey var.

Tıpkı inandığım şeyler olduğu gibi.

 
Haber 7



Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,804 µs