En Sıcak Konular

Şahin: AKP'nin kapatılmasına cevap verdi

5 Şubat 2008 15:51 tsi
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "AK Parti ile ilgili kapatma davası için delil toplandığı" yönündeki iddialara yanıt verdi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ''AK Parti ile ilgili kapatma davası için delil toplandığı'' yönündeki iddialara yanıt verdi. Şahin, ''Biz gazete haberlerine göre yorum yapmayız. Herkes ve her kurum, yasal ve anayasal çerçevede görevini yapacaktır'' dedi.

Meclis'te, gazetecilerin, "AK Parti'nin kapatma davası için delil toplandığı" yönündeki iddiaları sormaları üzerine Şahin, "Ortada değerlendirilecek bir konu yok" diye konuştu.


AK Parti'nin Türkiye'de anayasal rejimin en büyük teminatı ve halkın refah seviyesini daha da yükseltmek için geceli gündüzlü çalışan bir siyasi parti olduğunu kaydeden Şahin, "Biz sadece önümüze bakıyoruz" ifadesini kullandı.


Bakan Şahin, "O zaman bütün bu kaygılar yersiz mi? Yani açıklamalar, tepkileri neye bağlıyorsunuz?" sorusu üzerine, demokratik toplumlarda herkesin düşüncesini özgürce ifade edebileceğini, Türkiye'deki Anayasal demokratik rejimin bütün kurum ve kurallarıyla işlemesinin önemli olduğunu kaydetti.


Türkiye'deki demokratik sistemin son derece canlı ve dinamik olarak işlediğine işaret eden Mehmet Ali Şahin, "Bu işleyiş dolayısıyla farklı yaklaşım ve değerlendirmelerin yapılmış olması, bir zafiyet işareti değil. Bana göre, olgunluk ifadesidir. Demokrasimizin daha da güçlendiğini gösterir. Konuşmayan toplumlardan korkun, konuşan toplumlar sağlık işaretidir" diye konuştu.


"Birbirimizle uğraşma lüksümüz yok"


Bir gazetecinin, "Bunların gerginlik, çatışma işareti olduğu yorumlarıda var, bu tepkilerin yükselmesi karşısında...Siz böyle bir işaret olarak görüyor musunuz?" sorusuna karşılık Bakan Şahin, "Yo, hayır... Birbirimizi anlamaya biraz daha özen göstermeliyiz. Önyargılarımızdan sıyrılmalıyız. Biz iktidarız, herkesin iktidarıyız. Farklı düşünceler ifade eden insanların da iktidarıyız. Tabii ki onlarıda anlayacağız, onların kaygılarını da gidermeye gayret edeceğiz. O bizim sorumluluğumuzdur. Birbirimizle uğraşma lüksümüz yok. Türkiye'nin sorunlarıyla uğraşmalıyız" ifadesini kullandı.


Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanununun Ek 17'nci Maddesi'nde değişiklikiçeren yasa teklifinde değişiklik yapılıp yapılmayacağı sorusuna Şahin, "Olabilir efendim. Komisyonlar önlerindeki teklifleri aynen benimsemek zorunda değiller ki..." yanıtını verdi.


Adalet Bakanı Şahin, "Çene altı formülünü nasıl değerlendiriyorsunuz?"sorusuna karşılık, "Ben o konulara girmeyeyim. Beni o konulara sokmayın" derken, "Yasada böyle bir tarif yapılması doğru mu?" sorusuna da "O tür konularla ilgili yorum ve değerlendirme yapmam. Arkadaşlarımız öyle uygun görüp bir teklif vermişler, Komisyon ve Genel Kurul'da görüşülür ve karar verilir. Bu karara da herkes uyar" karşılığını verdi.

Haber 10



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,063 µs