En Sıcak Konular

DTP'li Türk'ten Diyarbakır itirafı

5 Şubat 2008 15:35 tsi
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Meclis Grup Başkanı Ahmet Türk, Şırnak yürüyüşü için Diyarbakır'da bir araya gelen DTP'lilere 'kale mesajı' verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'DTP'li belediyelerin halka hizmet etmediğini' belirterek istiyorum dediği iller arasında bulunan Diyarbakır'da yine kale vurgusu yapıldı. Şırnak'taki Gabar Dağı eteklerinde operasyonların durdurulması için yapılacak yürüyüş için Diyarbakır'da bir araya gelen partililere hitap eden DTP Meclis Grup Başkanı Ahmet Türk, "Bizim meselemiz birinin belediye başkanı olması değil, kalemizi kaybettiğimiz zaman mücadelemizin bir anlamı kalmaz" dedi.

Bağlar Semti Koşuyolu Parkı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişiye hitap eden Türk, özgürlük ve barış için gösterdikleri çabaya dünyanın şahit olduğunu söyledi. En büyük hayallerinin özgür bir gelecek olduğunu anlatan Türk, özgürlük mücadelesini bilen Diyarbakır kalesinin hiçbir zaman düşmeyeceğini dile getirdi. Diyarbakır'ın barışın sembolü olduğunu anlatan Türk, " Arkadaşlar bizim meselemiz birinin belediye başkanı olması değil. Diyarbakır'ı, Batman'ı kaybettiğimiz zaman mücadelemizin hiçbir anlamı kalmaz. Onun için mücadelemizi sürdürmeyiliz." diye konuştu.

DTP Eşbaşkanı Emine Ayna ise atılan sloganların kimin dinlemesi gerekiyorsa dinlediğini belirterek, "16 Aralık'ta operasyon başladı. (Bir araya geldik. Durdurmaya gücümüz var) dedik. (Halkımızın operasyonları durdurmaya gücü var) dedik. Bugün bu sesi Erdoğan da Genelkurmay Başkanı da duymak zorunda. Yıllardır doğal hak ve özgürlük telaplerimizi dile getirdik. Ancak bölücülükle suçlandık." diye konuştu. Şırnak'taki yürüyüşte halkın birlik ve beraberlik içinde 'teslimiyete hayır' mesajı vereceğini anlatan Ayna, halkın yine orada kimlik ve ana dilde eğitimin hak olduğunu haykıracağını dile getirdi.

DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise konuşmasını Kürtçe yaptı. Hiç kimsenin gözyaşı dökmesini istemediklerini anlatan Baydemir, "Biz birbirimizle ittifak içinde, birlik içinde olalım diyoruz. Yapacağınız yürüyüşte başarılar diliyorum." diye konuştu.

 8 sütun



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,923 µs