En Sıcak Konular

'Katsayı engeli' de gündeme alınıyor

5 Şubat 2008 14:40 tsi
Türban tartışmalarına katsayı tartışmasının da eklenmesi söz konusu... Zira, üniversiteye girişte meslek liselerine uygulanan katsayıda değişikliğe gidilmesi tekrar gündemde.

Katsayı daha önce, aralarında imam hatiplilerin de olduğu meslek lisesi öğrencilerine üniversiteye girişte kolaylık sağlanması tartışmasıyla gündeme gelmiş ve YÖK ile hükümet arasında gerginliğe neden olmuştu.

7 Şubat'ta, yeni başkanı ile toplanacak YÖK Genel Kurulu'nda Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) kılavuzunun ele alınması bekleniyor.

CNN TÜRK'e konuşan ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, katsayı tartışmasıyla ilgili olarak, "1-2 rakam değişikliği kolayca yapılabilir ama kapsamlı bir değişiklik bu sınava yetişmez" dedi.

Yarımağan, 15 Haziran'daki ÖSS sınavı için kılavuzun iki hafta içinde basılması gerektiğini söyledi.

"Bazı değişiklikler kolay"

"14 Şubat'a kadar kılavuz onaylanmazsa sınav riske girer" diyen Yarımağan, "Bu sürede katsayı düzenlemesi yapılabilir mi?" sorusuna "Bazı değişiklikler kolay" yanıtını verdi.

Yarımağan, "Alan dışı tercihte bulunan öğrencilere uygulanan 0.3 katsayısının 0.5'e çıkarılması mümkündür. Tablo çok bozulmaz ancak katsayının tamamen kaldırılması veya birkaç aşamalı bir sistemin getirilmesi bu sınav için mümkün olmaz" diye konuştu.

ÖSYM Başkanı, perşembe günü yapılacak YÖK Genel Kurulu'na henüz davet edilmediğini, ancak kılavuz görüşülecekse toplantıya çağrılabileceğini söyledi.

Radikal gazetesinin manşetinde

Radikal gazetesinin bugün manşetinden verdiği Betül Kotan imzalı "Katsayı hortladı" başlıklı haberde, "Başkanı ve Gül'ün atamalarıyla üye bileşimi değişen YÖK, ÖSS'de imam-hatiplere avantaj sağlayan değişiklikleri perşembe görüşebilir" denildi.

Haberde, "AKP'nin üniversitelerde türbanı serbest kılacak düzenlemeyi Meclis'e sunmasının yarattığı tartışma devam ederken, gerilim konusu yeni bir düzenlemenin daha gündeme gelmesi bekleniyor: Özellikle imam hatipleri ilgilendiren, meslek liselerindeki katsayı sorunu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçen aralıkta atadığı yeni Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın göreve geldikten sonra başkanlık edeceği ilk YÖK Genel Kurulu'nun meslek lisesi mezunlarına üniversite sınavında uygulanan 'katsayı engelini' gündeme alması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün YÖK Genel Kurulu'na dün dört yeni üye atamasının ortaya çıkardığı yeni dağılımla, 7 Şubat Perşembe günü toplanacak genel kurulda, katsayı engelinin kaldırılmasından yana olan üyelerin çoğunlukta olması bekleniyor" ifadeleri kullanıldı.

CNN TÜRK
 



Bu haber 357 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,724 µs