En Sıcak Konular

'MHP'nin görevi, kutuplaşmayı bitirmektir!'

5 Şubat 2008 11:52 tsi
'MHP'nin görevi, kutuplaşmayı bitirmektir!' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup toplantısında MHP'li milletvekillerine seslendi. Bahçeli, son dönemde MHP'ye yönelik saldırılara manifesto niteliğindeki sözlerle cevap vererek, "Devlet ve milletle bütünleşmeyi sağlayan bu mutab

İşte o sözler:

"Devlet ve milletle bütünleşmeyi sağlayan bu mutabakat yapay korkularla geçiştirilemez. Yapay korku ve tahriklerle daha fazla devam edilemez. MHP, kutuplaşma ve yapay ve anlamsız tartışmalara karşıdır. MHP'nin görevi kutuplaşmaların son bulmasını sağlamaktır. kendisini devlet üstü görenlere karşı MHP milletin yanındadır. MHP cumhuriyetin nasıl korunacağını göstermiştir. MHP çatışmadan beslenen siyasal aktörlerin alanını daralttı.

MHP'nin sağladığı uzlaşıyı bazı çevreler anlamak istemiyor. MHP devleti koruma adına ortaya çıkarılan gerilime karşıdır.

Milliyetçiliği dışlayan sistematik bir karalama kampanyası var. İnanç istismarcılardan başka şimdi laiklik istismarcıları çıkmıştı. MHP bunların da karşısındadır.

Yüreği vatan ve millet sevgisiyle .çarpan parti mensuplarımıza Atatürk'ü hatırlatacak kadar küstahlaşanlara verilecek cevap bellidir.

Kimse bizi cumhuriyet ve laiklik adına suçlayamaz. Bu kabul edilemez bir hezeyan ve küstahlıktır.

Şimdi MHP'yi devletin yanında davranmaya bekleyenlerin geçmişte hangi görevlerde bulunduklarını ve ülkücü gençleri ne tür suçlamalarda bulundukları çok iyi biliyoruz. Bu kimseleri kendi sanal dünyalarındaki rüyalarından uyanmalarını tavsiye ediyoruz. MHP ülkenin çatışma alanından çıkarılması için karalıdır. Milleti temelsiz tartışmalara çatışmlara sürükleyenleri millet asla affetmeyecektir.

Ankara iki kutsal tepe üzerine kurulmuştur. Biri Anıtkabir'in kurulduğu Anıttepe, biri Kocatepe'dir. MHP her iki değerinde sonsuz savunucusu ve koruyucusuyuz.

MHP, Anıttepe ile Kocatepe arasına çekilmiş çelikten bir halattır. MHP'nin milli değerleri öğrenmek için akıl almaya ihtiyacı yoktur. MHP, maddi ve manevi kucaklaşmanın bu çekişmelerden uzak durarak yaşanacağını bilmelidir. Demokrasi dışı dayatmaların yol açtığı tablo ortadadır.

MHP birilerinin bir şablona sokacağı bir parti değildir. Biz Türk milletinin huzurundayız. Hiç kimsenin rehberliğine ve yol göstericiliğine ihtiyacımız yoktur.

Gerilimden beslenenler şunu iyi bilsinler: MHP Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğünün temel harcıdır. Cepheleşmeleri siyasi varlık sebebi olarak görenlere geçit vermeyiz. Aziz milletimizi tahriklere karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz.

Ne Mutlu Türküm diyene!...

Haber7



Bu haber 192 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,740 µs