yeni Kızılelma mı? | " /> yeni Kızılelma mı? | "/>

En Sıcak Konular

Kemalist- DTP ittifakı yeni Kızılelma mı?

5 Şubat 2008 09:56 tsi
Kemalist- DTP ittifakı yeni Kızılelma mı? DTP Milletvekili Aysel Tuğluk 'Kemalist güçler'i 'Ilımlı İslam'a karşı 'Demokratik Kürt siyaseti' ile dayanışmaya çağırdı. Hakan Albayrak ise Tuğluk'a yazdıklarını sordu. "Tuğluk, neden tipik bir CHPli gibi konuşuyor?", "Kemalistlerle yeni ittif

Hakan Albayrak / Yeni Şafak

Sayın Tuğluk,

Radikal 2'de yayımlanan son yazınızda "Kemalist güçler"i "ılımlı İslam"a karşı "demokratik Kürt siyaseti"yle dayanışmaya çağırdınız. Böyle bir çağrıyı totaliter laikçilerin sokaklara dökülüp başörtüsü yasağını hararetle savundukları bir konjonktürde yapmayı tercih etmeniz çok ilginç. Zamanlamanızı nasıl okumalıyız?

Ağustos ayında verdiğiniz bir beyanatta demiştiniz ki: "Başörtüsü konusunda bizim temel yaklaşımımız demokrasi, insan hakları, özgürlükler mücadelesi… Meclis'te de bunun için bulunuyoruz. Başörtüsünü de bir insan hakkı olarak görüyoruz. Din ve vicdan özgürlüğü içinde ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Başörtüsü etrafında yaratılan kutuplaşmayı da yanlış buluyoruz. Bu ülkede isteyen kendi kıyafetini belirleme, özgürce giyinme hakkına sahip olmalıdır. Gül'ün eşinin başörtüsü tartışmalarını doğru bulmadık. Önümüzdeki günlerde türban konusunu gündemimize alıp tartışabiliriz."

Bu sözlerin sahibi, "türban" tartışmasının ayyuka çıktığı şu günlerde, yasağın devamını savunan "Kemalist güçler"le arasına açık bir mesafe koymalıydı. Ama siz tam tersini yaptınız. Üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kalkması halinde rejimin tehlikeye gireceğini ileri süren "Kemalist güçler"e göz kırptınız. Onlarla aynı endişeleri paylaştığınızı ifade ettiniz.

Dediniz ki: "Toplumsal yaşamımızı, geleceğimizi ve yönetme-yönetilme biçimimizi ilgilendiren ortak sorunlardan hareketle sol çevreler, laik, aydın ve (güncelleştirilmiş sol-demokrat karakteriyle) Kemalist güçlerle demokratik Kürt siyasetine karşılıklı tanıma ve tanışma çağrısı yapmak gerekmiyor mu? / Kemalistler, sol, muhalif ve aydın çevreler Kürtlerle uzlaşmanın kaçınılmazlığına inanıyorsa, ılımlı İslam denilen ve aslında ne olduğu, nasıl tanımlanacağı çok da belli olmayan ve tamamen 'imparatorluk' güçlerinin imalatı bu projeye karşı modern aklın ve demokratik kültürün birbirini kabul eden zemininde buluşabilmelidir..."

Demek siz de "toplumsal yaşamımız"ın ve "yönetme-yönetilme biçimimiz"in yakın bir tehdit altında olduğunu düşünüyorsunuz. Rica etsem, bununu tam olarak nasıl bir tehdit olduğunu bir dahaki yazınızda bütün ayrıntılarıyla anlatır mısınız? Başınızın zorla örttürüleceğinden mi korkuyorsunuz? Cumhuriyet düzeninden vazgeçilip monarşik düzene geçileceği endişesini mi taşıyorsunuz? Tipik bir CHP'li gibi "Başörtüsüne özgürlük kampanyasının temelinde din devleti arzusu yatıyor" mu diyorsunuz? Kim kuracak din devletini? AK Parti mi? Yapmayın Allah aşkına!

"Ilımlı İslam"a karşı bir tür Kızılelma Koalisyonu'nun gereğinden söz ediyorsunuz. Yazınızın can damarını bu "Ilımlı İslam" konusu teşkil ediyor. Maruzatınızın tamamı "Ilımlı İslam" tehlikesine dayanıyor. Peki nedir "Ilımlı İslam"? Bunu bilmediğinizi ifade ediyorsunuz. 'Aslında ne olduğu, nasıl tanımlanacağı çok da belli değil' diyorsunuz. Hayretler içindeyim. Ne olduğunu ve nasıl tanımlayacağınızı bilmediğiniz bir şeye karşı seferberlik çağrısı yapmanız biraz tuhaf kaçmıyor mu?

"Kemalist güçler"e yaptığınız çağrı bana PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Kemalizm'e övgülerini ve 'gericilere karşı Kemalistlerle ittifak' temayülünü hatırlattı. "Ilımlı İslam" konusundaki kafa karışıklığınız da Öcalan'ın bu konuda 'yayınladığı' karmakarışık bir açıklamayı hatırlatıyor…

Yer darlığı yüzünden açık mektubumun devamını yarına bırakmak zorundayım.

 

 



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,698 µs