En Sıcak Konular

Emniyet hava gücü kuruyor

5 Şubat 2008 09:35 tsi
Emniyet Teşkilatı, havada güçlenmek için 20 trilyon kaynak aktardı. Helikopterler ve uçaklar alınıyor. Polis teşkilatı için bu dev hava filosu için ilk etap...

Emniyet, dev hava filosu kuruyor. 20 adet orta tip helikopter ile iki adet kanatlı uçak alımı için Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na 20 milyon YTL aktarıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, hava filosu için düğmeye bastı. Deneyimli 8 pilot müdürü THY ve özel havayolu şirketlerine kaptıran polis, hava filosunu güçlendirmek için harekete geçti. Genel Müdürlük, 20 adet orta tip helikopter ile iki adet kanatlı uçak alımı için Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na (SSM) 20 milyon YTL aktardı.

TERÖRE HAVA DARBESİ

Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyacı karşılamak amacıyla hafif tip helikopterden alımından sonra orta tip helikopter alım çalışmalarına hız kazandırdı. Dev hava filosunun kurulmasını öngören projenin 2016'ya kadar tamamlanması hedefleniyor.Genel Müdürlük, bütçe imkanları çerçevesinde her yıl en az 2 helikopter satın almayı planlıyor.

PİLOT YETİŞTİRİLECEK

Filoya katılacak helikopterler, keşif-gözetleme, asayiş, trafik kontrolleri ile İstihbarat, Terörle Mücadele ve KOM Şubeleri'nin "planlı" operasyonlarında kullanılacak. Terör ve suç örgütlerine "hava destekli" operasyonlar ile darbe vurulacak. Emniyet, 10 adet helikopter satın aldığı MD Helikopter Inc. firması ile yaptığı sözleşme gereği 10 pilot adayını geçen yıl firmanın Amerika'daki tesislerinde eğittirdi.

ABD'de pilotaj eğitimi alan 10 genç pilot filoya katıldı. Emniyet, emeklilik, istifa ve şehit olmalar nedeniyle sayıları azalan pilotların yerine yeni pilotlar yetiştirmek için 2009'da kurs açmayı planlıyor. Komiser muavini ve komiser rütbesindeki pilot adayları Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi'ndeki Sivil Havacılık Yüksek Okulu'nda eğitilecek.

38 pilotun görev yaptığı Havacılık Daire Başkanlığı envanterinde 13'ü faal olmayan 32 helikopter bulunuyor. Sadece 19 helikopterle hizmet veren hava filosunun satın alınması düşünülen 20 helikopter ve iki uçak ile ABD ve AB üyesi ülkelerin polis teşkilatları ile rekabet edecek konuma geleceği ifade ediliyor.

1996'DA BAŞLATILDI

1996'da başlatılan helikopter ve uçak alım projesi kapsamında; 2001 yılında açılan uluslar arası ihale ile ABD'li MDHI firmasından 22 milyon 700 bin dolara 10 adet MD- 600N helikopter satın alınmıştı. EM-068 kuyruk numaralı MD-600N helikopteri Antalya'daki keşif görevi sırasında 19 Haziran 2006'da belirlenemeyen bir sebepten dolayı düşmüştü. Feci kazada pilot Emniyet Amiri Hakan Kaya, pilot başkomiser Kudret Çalık ile birlikte 5 polis şehit olmuştu.

Aktif haber



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,750 µs