En Sıcak Konular

Kürt Ergenekonu kaçıyor

5 Şubat 2008 09:14 tsi
Kürt Ergenekonu kaçıyor Ergenekon Operasyonu çok farklı boyutlara ilerledi. Derin Güçlerle bağlantılı PKK'lılara da büyük darbe indi. Ergenekon-PKK bağlantısını gündeme getiren Kürt aydınlar tehdit ediliyor. İşte Kürt-Ergenekonu'nun ayrıntıları...

Ergenekon operasyonu, “derin güçlerle” irtibatlı PKK'lılara da büyük darbe vurdu. “Derin PKK”nın elebaşları Avrupa'ya kaçmak isterken, Ergenekon-PKK bağlantısını gündeme getiren Kürt aydınlar tehdit ediliyor.

Emniyet güçlerinin başarılı operasyonuyla deşifre olan “Ergenekon terör örgütü” ile ilgili tartışmalar uzun yıllar devam edecek gibi. “Ergenekon'un başı, sonu neresi?” gibi sorular hep sorulacak. Yapılanmanın PKK gibi terör örgütleriyle ilişkisi olduğu yönündeki iddialar ise oldukça şaşırtıcıydı. Ergenekon operasyonu ile ortaya çıktığı belirtilen “şer birlikteliği”, aslında öteden beri ileri sürülen “derin PKK ile bazı 'derin' güçler ortak çalışıyor” tezini kısmen doğrulamış oldu.

Ergenekon operasyonunun konuşulduğu şu günlerde Kandil'de terör örgütü PKK'nın bazı üst düzey yöneticileri arasında da bir hareketliliğin başladığının ileri sürülmesi de ilginç bir 'rastlantı' gibi görünüyor. PKK'nın “derin troykası” veya bazılarının tabiriyle “Kürtlerin Ergenekon'u” sıfatını taşıyan Duran Kalkan, Ali Haydar Kaytan, Mustafa Karasu gibi isimlerin başı çektiği 20 kadar üst düzey yöneticinin “bize iş kalmadı” diyerek Avrupa'ya kaçmak istediği aktarılıyor. Hava operasyonlarıyla sarsılan örgütte bölünmelerin giderek derinleştiği de belirtiliyor. “Derin PKK'lıların” başta Yunanistan, İsveç, İsviçre, Almanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelere geçmek istedikleri vurgulanıyor. Irak'ta kendilerine sağlanan nüfus cüzdanlarıyla rahatlıkla seyahat edebileceği belirtilen PKK'lıların bölgeden kaçmak istediği haber veriliyor.

Kaçış öncesi PKK'nın Avrupa sorumlularıyla irtibata geçen “derin PKK'lıların” burada kendilerine zemin hazırlanmasını istediği aktarılıyor. Bu kaçış planını duyan terörist Cemil Bayık'ın ise “cepheyi terk etmekle” suçladığı militanların “davaya ihanet ettiğini” söylediği belirtiliyor. “Derin PKK'lıların” örgütün görünmeyen idari kadrosunu oluşturduğu, ulusalcı bir çizgiyi benimsedikleri ve AK Parti hükümetini sekteye uğratacak her türlü eylemi benimsedikleri biliniyor.

“ERGENEKON-DERİN PKK” İDDİASINA ÖLÜM TEHDİDİ TEHDİT

Derin PKK'nın silahlı kolu olarak bilinen TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) ve “ölüm fedaileri” adı verilen yapılanma, kendilerini eleştirenleri yine tehdit etmeye başladı. Ergenekon yapılanması ve derin PKK irtibatını yazdığı yazılarla dile getiren ve daha önce de “derin PKK ile derin devlet birlikte çalışıyor” diyen Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü'nün hedef alındığı belirtiliyor. Aynı süreç daha önce de yaşanmış ve eski HADEP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan öldürülmüştü. Fidan da PKK'nın 'derin' tarafını ve şiddet politikasını eleştiriyordu.

Ergenekon operasyonu sonrasında tehdit trafiğinin başlaması ise dikkat çeken noktalardan biri. Bazı etnik internet sitelerinde yazdığı yazılarda “Kürt Ergenekonu”nun da çözülmesi gerektiğini söylediği için hedef gösterildiğini söyleyen Güçlü, “Gerçekler bazen acıtır. Düzenleri bozulacağı için böyle yapıyorlar. Ama doğruları söylemekten şaşmayacağım.” diyor. PKK'nın HPG (Halk Savunma Güçleri) kanadı üyesi olduğunu söyleyen ve Aram Masis imzasını kullanan bir 'tetikçinin' bu yönde tehditler savurduğu belirtiliyor. Tehdit mektubunun İbrahim Güçlü'den başka bazı Kürt aydınlarına da iletildiği aktarılıyor. PKK'nın hazırladığı ölüm listesinde olan; ancak isimlerinin açıklanmasını istemeyen 5 Kürt aydını daha bulunuyor. Ergenekon operasyonu sonrası yaptıkları açıklama ve yazdıkları yazılardan dolayı tehdit edilen isimler şu yorumu yapıyor: “Ergenekon darbesi PKK'nın içindeki bazı kesimleri de sarstı. Onlar bazı bağlantılarını yitirdiler. Bu da onları rahatsız ediyor. Yazılan yazılara ve yapılan eleştirilere tahammül edemiyorlar. Tabii bütün bunların altında hükümetin anayasa tartışmalarını baltalama, sekteye uğratma da var. Kaos oluşturma gayreti söz konusu.”

Aksiyon

 



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,543 µs