En Sıcak Konular

Titancılar saadetine kavuştu

5 Şubat 2008 08:41 tsi
Titancılar saadetine kavuştu
'Saadet zinciri' kurup 16 bin kişiden topladıkları paralarla krallar gibi hayat yaşarken tutuklanan 4 'Titancı' tahliye oldu. Titancılar, birbirine benzeyen kıyafetleriyle 'Baba' filmini hatırlattı.

'Titan saadet zinciri' adını verdikleri sistemle yaklaşık 16 bin kişiden 5 trilyona yakın para toplayarak kendilerine lüks bir hayat kuran Kenan Şeranoğlu, babası Fevzi Barbaros Şerenoğlu ile Serdal Güldal ve Ahmet Hakan Baz 'dolandırıcılık'tan 10 yıldır yattıkları Eskişehir H Tipi kapalı cezaevinden tahliye tahliye oldu.

'RAHŞAN AFFI'YLA ÇIKTILAR

Ankara ve Kadıköy asliye ceza mahkemelerince 25'er yıl hapis cezasına çarptırılan, 4 'Titan' mahkumu Rahşan Affı olarak bilinen “şartla salıverme ve cezaların ertelenmesine” ilişkin yasadan yaralanarak dün Eskişehir H tipi kapalı cezaevinden tahliye edildi. Cezaevi çıkışında jandarmalar, Kenan Şeranoğlu'nu askerlik hizmetiyle ilgili bir sorunu olduğu gerekçesiyle askerlik şubesine götürdükten sonra serbest bıraktı.

5 AYDA 5 TRİLYONLUK VURGUN

Almanya'da kuaförlük yaparken arkadaşı Vahit Gülal'la İzmir'e gelen ve 'Titan saadet zinciri'ni kuran Kenan Şerenoğlu, 5.5 ayda aralarında Bülent Ersoy ve Seda Sayan gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 16 bin kişiden yaklaşık 5 trilyon lira topladı. Kenan Şeranoğlu ve ekibinin yaptığı vurgun, lüks doğum gününü partisinin medyaya yansımasıyla ortaya çıktı. İstanbul Emniyeti ve Maliye Bakanlığı İsviçre'de bulunan Titan Marketing Geselschaft International şirketi ile Türkiye acentesi Data Uluslararası Bilgi İşlem Merkezi'ni incelemeye aldı. Birçok kişi de cumhuriyet başsavcılıklarına 'dolandırıldıkları' gerekçesiyle şirket yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

672 YILLA YARGILANDILAR

3 Şubat 1998'de Gözaltına alınan Şeranoğlu ile 20 yönetici hakkında 'dolandırıcılık'tan dava açıldı. Şeranoğlu ve ekibinin İzmir, İzmit, Bursa, İstanbul, Antalya ve Ankara'da topladığı trilyonları yurtdışında bankalara aktardığı ortaya çıktı. 672 yılla yargılanan 12 kişiye 5 Mayıs 200'de en fazla 25 yıl hapis verildi.


Tahliye sevinci

Tahliye olan mahkumları cezaevinin kapısında yakınları karşıladı. Kenan Şeranoğlu, cezaevinden tahliye edilirken ve jandarma gözetiminde askerlik şubesine götürülürken basın mensuplarının sorularına yanıt vermedi ve yüzünü gizlemeye çalıştı. 4 kişinin boyunlarına attıkları beyaz kaşkol ve elbiseleri dikkat çekti. 4 zanlının cezaevi yolunda yürürken oluşturduğu görüntü 'God Father' (Baba) filmini hatırlattı


'Saadet zinciri' nasıl işledi

'Titan saadet zinciri'nde bir üyenin davetlisi olarak sisteme katılan kişi, 'gizlilik belgesi'ni imzaladıktan sonra 2 bin 450 mark ödüyordu. İlk iki üyeyi sisteme katan kişi lider konumuna yükseliyor ve getirdiği üyelerden 300'er mark alıyordu. Üçüncü kişiyi sisteme üye yaptığında da grup lideri oluyor ve 1000 mark alıyordu.Her üyeden alınan paralar yurtdışına aktarılıyordu.

Krallar gibi yaşayınca yakalandı

Çalışmadan zengin olma vaadi ile binlerce kişiden aldığı paralarla krallar gibi yaşayan Kenan Şeranoğlu'nun foyası, 1997'de İzmir Hilton Oteli'nin 32. katında düzenlediği lüks doğum günü partisiyle ortaya çıktı. Şerenoğlu, partiye lüks 'Lamborghini' marka otomobil ile geldi. Çoğu 'Titan' üyesi konuklar Şeranoğlu'na lüks hediyelerin yanı sıra Bursa yapımı Samurai kılıcı hediye etmişti. Partiyi 20 foto muhabiri ve kameraman izlemişti. Yaşadığı lüks hayat, doğum günü partisiyle medyaya yansıyan Şerenoğlu'nun kurduğu 'saadet zinciri, İstanbul Emniyeti'nin başlattığı soruşturma sonucunda çökertildi.

KANARYA ADALARINDA DAİRE

Şerenoğlu'nun İzmir 'Birinci Kordon'da daire kiralayıp büro açtığı, kıyafetleri için tanınmış modacılara ayda binlerce mark ödediği ortaya çıkmıştı. Şeranoğlu'nun Kanarya Adaları ve Bodrum'da birer ada aldığı iddia edilmişti.

LAMBORGHİNİ VE EXCALİBUR

Şeranoğlu'nun binlerce kişiyi dolandırarak bugünün rakamlarıyla toplam değeri 1.5 milyon doları geçen 2 Ferrari, Lamborghini Diablo Roadstar VT ile 300 milyar lira değerinde 2 Cherokee Jeep aldığı ortaya çıkmıştı. Şerenoğlu'nun fiyatı dünyada az sayıda üretilen 'Excalibur' marka otomobili aldığı da ortaya çıkmıştı.

yenişafak



Bu haber 2,464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,988 µs