'Süper Salı' | " /> 'Süper Salı' | "/>

En Sıcak Konular

ABD Başkanlık yarışında en kritik gün: 'Süper Salı'

5 Şubat 2008 08:24 tsi
ABD Başkanlık yarışında en kritik gün: 'Süper Salı'

ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi sürecinde en kritik dönemece gelindi. Gözler bugün 22 eyalette birden yapılacak 'Süper Salı' ön seçimlerine çevrildi.

ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi sürecinde en kritik dönemece gelindi.22 eyalette aynı anda yapılacak ve'Süper Salı' olarak adlandırılan önseçimlerde yarış, her iki partide de ikişer aday arasında geçecek. Başkan adaylığı yarışında, Cumhuriyetçilerde John McCain ve Mitt Romney, Demokratlarda ise Hillary Clinton ve Barack Obama öne çıktı.

4 adayın arasında geçecek ve önseçimlerin 'Final Four'u olarak kabul edilen önseçimlerde, geride kalan aday adaylarının büyük bir olasılıkla seçim yarışından çekilmesi bekleniyor.

Gözllemciler, Demokrat Parti'de Hillary Clinton'ın Barack Obama'ya karşı zafer kazanacağı görüşünü dile getiriyor.

ANKETLERDE DURUM

Cumhuriyetçilerde ise başkan adayı John McCain'in Super Salı önseçimlerinde en yakın rakibi Mike Romney'e fark atarak adaylık yarışında tek başına kalacağı öne sürülüyor.

AnketlerdeDemokrat Parti'de Hillary Clinton ile Barack Obama arasında büyük çekişme yaşanırken, Cumhuriyetçi Parti'de John McCain farklı bir şekilde önde gidiyor. ABC televizyonu ve The Washington Post gazetesinin yaptığı ankette, Demokrat Parti'de Senatör Clinton'un yüzde 47, Senatör Obama'nın da yüzde 43 oranında destek aldığı belirlendi. Cumhuriyetçi Parti'de John McCain, rakibi eski vali Mitt Romney'in açık farkla önünde yer aldı. Ankette, McCain'in yüzde 48, Romney'in ise yüzde 24 oranında destek aldı.

CLINTON'A KUPA DOPİNGİ

Demokrat aday Hillary Clinton, Amerikan Futbol Kupasının "Super Bowl" adı verilen finalinde dün New York Giants takımının, çekişmeli geçen maç sonunda New England Patriots takımını yenerek, Super Bowl kupasını yeniden New York'a getirmesi üzerine büyük moral buldu. New York Senatörü Hilary Clinton, seçim bölgesine atıfta bulunarak "Super Bowl New York'un zaferi ile sonuçlandı. Süper Salı da New York'un zaferi ile sonuçlanacak" diye konuştu.

Seçimlerin yapılacağı eyaletler

ABD'deki başkanlık yarışında bundan sonraki süreci büyük ölçüde belirlemesi beklenen seçimler 22 eyaletteaynı anda yapılacak. Demokrat ve Cumhuriyetçilerin başkanlık seçimleri öcesindeki en önemli önseçim sınavı Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Georgia, Idaho, Illinois, Kansas, Massachusetts, Minnesota, Missouri, Montana,New Jersey, New Mexico, New York, North Dakota, Oklahoma, Tennessee, Utah, West Virginia eyaletlerinde yapılacak.

dunyabulteni



Bu haber 326 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,136 µs