En Sıcak Konular

Türkan Saylan'dan başörtüsü önerisi !

4 Şubat 2008 20:43 tsi
Türkan Saylan'dan başörtüsü önerisi !
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan, bir kongreye katılmak için gittiği Hindistan'dan başörtüsü tartışmaları nedeniyle bir gün önce döndü ve döner dönmez 'tartışmada ben de varım' dedi. MHP'ye yüklenen Saylan, başörtülü

Cüzzam hastalığı ile ilgili bir kongreye katılmak üzere Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bulunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan, türban tartışmaları nedeniyle bir gün önce Türkiye'ye döndü.

Saylan, üniversitelerdeki Türban problemi ile ilgili olarak, "Bir af ilan edilsin. Ceza alan öğrenciler okullarına perukla devam edip okullarını bitirsinler" şeklinde bir öneri getirdi.

Emirates Havayolları'nın tarifeli seferi ile Dubai aktarmalı olarak İstanbul'a gelen ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali'nde bir grup ÇYDD üyesi kadın tarafından çiçekler ile karşılandı. Saylan, "Tüm dünya bizi konuşuyor. Herkes bana Türkiye nereye gidiyor? Üniversitelerde bir kaos olacak. Her isteyen istediğini yapacak mı? Demokrasiyi siz böyle mi algılıyorsunuz? diye sordu. Bende merak etmeyin bunun önüne bir şekilde geçeceğiz dedim. Çok zorlandığımı hissettim ve Türkiye'de olmak istedim, o anda dönüşümü bir gün önceye aldım" dedi.

"TÜRKİYE DIŞARIDA ÖRNEK BİR ÜLKE OLARAK GÖRÜLÜYOR"

Türkiye'nin dışarıda örnek ülke olarak görüldüğünü, Atatürk'e diğer ülkelerin dahi özlem duyduğunu ifade eden Saylan, "İnsan çoğunluğa sahip diye anayasayı nasıl değiştirebilir? Hele MHP'nin payandalığını hiç affetmiyorum. Biz halkız, biz asılız ve vekillerimiz var bizim istemediğimiz bir şeyin olması mümkün değil. Yarın aczimendiler de üniversitelere kıyafetleriyle girmek isterlerse, öteki üç renkli bayrağı ile girmek isterse bunlara damı izin vereceğiz. Bir kurallar zinciri içinde yaşıyoruz hepimiz bu sistemin içinde olması gerekiyor" dedi.

SAYLAN, TÜRBAN İÇİN PERUK ÖNERDİ

Saylan, üniversitelerdeki türban problemi için "Bir af ilan edilsin. Ceza alan öğrenciler okullarına perukla devam edip okullarını bitirsinler. Bu kızlarımızın artık AK Parti tarafından arka bahçe değil ön bahçe olarak kullanılması ağrımıza gidiyor kadınlar olarak. Bunun sonuna kadar savaşacağız bu savaş demokratik yollarla olacak, ikincisi sivil itaatsizlik denen çok çağdaş yöntemlerle olacak, peşini bırakmayacağız. Biz hemcinslerimiz üzerinden siyaset yapılmasına asla izin vermeyeceğiz " dedi.

samanyoluhaber



Bu haber 27,207 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,843 µs