En Sıcak Konular

AK Parti hakkında Atatürk soruşturması

4 Şubat 2008 20:25 tsi
AK Parti Kuşadası İlçe Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'nde, Atatürk posterinin indirilmesiyle ilgili çıkan haberler üzerine, Kuşadası Savcılığı soruşturma başlattı.

Kuşadası Savcılığının talimatı üzerine, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Üstün, toplantıya katılan bazı partililer ile konuyu görüntüleyen ve takip eden basın mensupları, İlçe Emniyet Müdürlüğüne çağrıldı.

Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelen AK Parti İlçe Başkanı Üstün, gazetecilerin soruları üzerine, posterin inmesinin tamamen bir kazadan kaynaklandığını, provokasyonun söz konusu olmadığını söyledi. Üstün, ''Kongremizin yapıldığı belediye düğün salonunda duvarlara çivi çakmamız mümkün değildi. Poster ve bayrakları yapıştırıcı bant kullanarak astık. Atatürk posterinin kazayla düştüğünü gören arkadaşlarımız var. Bunda bir kasıt yok. Atatürk posteri dışında da partimizin çeşitli bayrak ve posterleri düştü ve tekrar asıldı. Bunlar her zaman olur, kazayla düşen poster ve bayraklar yerine asılır'' diye konuştu.

Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ise Atatürk posterinin yere düşmesinde bir kasıt aranmaması gerektiğini belirterek, ''Salon çok kalabalıktı ve Atatürk posterinin bulunduğu bölümde de coşkulu bir kalabalık vardı. Kaza sonucu posterin ipleri yerinden çıkmış, görevliler de duruma hemen müdahale etti'' dedi.

İfadeleri alınan parti yöneticileri ve üyeleri ile basın mensupları, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğünden ayrıldı.
    
-OLAY-


AK Parti Kuşadası İlçe Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi için sol köşesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sağ köşesine de Atatürk'ün posteri asılarak hazırlanan salonda, biran Atatürk posterinin yerinde olmadığı fark edilmiş, bu sırada gazetecilerin Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'a soru yöneltmeleri üzerine Atatürk posteri yeniden yerine asılmıştı.

Salonda bulunan eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, gazetecilerin sorularına, ''Küçük provokasyonlarla işi idare etmeye çalışıyorlar. O provokasyonları yapanlar bilsin ki tuttukları partiler iddialı değilse o tuttukları parti onlara ancak zaaf getirir. Bu ülkenin yüzde 47 oyunu alan ve yapılan son anketlerde yüzde 52'sinin üzerinde oy alan bir partiye provokasyon yapmak ve bu ülkenin kutsalları üzerinde provokasyon yapmak onun haddine değildir. Haddini bilmeyene, haddini bildiririz'' demişti.

haber7



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,019 µs