Biz daha hassasız | " /> Biz daha hassasız | "/>

En Sıcak Konular

Mehmet Ali Şahin: Biz daha hassasız

4 Şubat 2008 18:46 tsi
Mehmet Ali Şahin: Biz daha hassasız 

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Başkan Yardımcısı'nın çıkışına da cevap verdi. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Biz kendilerinden daha hassasız" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin açıklamalarda bulundu. Şahin ayrıca Yargıtay Başkan Yardımcısı'nın çıkışına da cevap verdi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin toplantı ile açıklama yaptı.

3 Bakanlığın Bakanlar Kurulu'na bilgi verdiğini dile getiren Mehmet Ali  Şahin, "Maliye Bakanı , Serbest Muhasebicilikle ilgili bir kanun tasarısı hakkında bilgi verdi. Milli Savunma Bakanlığı da askeri mahkemeler ve hakimlerle ilgili tasarı vardı. Kadın ve Aileden sorumlu bakanlıkça aile ve sosyal araştırma uzmanı konusunda bir kanun tasarısı hakkında bilgi verdi" dedi.

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü gündeminde 'Medeniyetler İttifakı Ulusal Planı'nın görüşüldüğünü ifade eden Bakan Şahin, "Devlet Bakanı Mehmet Aydın Bakanlar Kurulu'nu bilgilendirdi. Bu konuda İspanya ve Türkiye'ye görev verilmiştir. İspanya bu konuda planı bakanlar kurulundan geçirdi. Biz de bu görevi yerine getirdik. Daha önce bu konu ile ilgili 9 bakan görevli idi. Çevre ve Orman Bakanı da buna eklendi. Bu konuda çok ciddi çalışma yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanım Ali Babacan'ın da Avrupa ve Türkiye ilişkilerinde gelinen nokta hakkında bilgiler verdiğini kaydeden Şahin, "Şirketler Hukuku müzakerelerinin açılması ile ilgili hazırlanan starteji belgesi üzerinde açıklamalarda bulundu. İstanbul'daki patlama konusunda çok ciddi bir soruşturma istiyoruz. Bu konuda Almanya'dan da destek talebinde bulundu" dedi.

Daha sonra gazeteceilerin sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, şunları söyledi:

"Yargıtay Başkan Yardımcısının laiklikle ilgili açıklamalarına ise bu ülkede tüm kurumlar laikliği ve rejimi zayıflatmak değil daha da güçlendirmek istiyor. Vatandaşın tüm sorunlarına hükümet sessiz kalamaz. Bu sorunuları hallederken de yasalar çerçevesinde ve gerekli hassasiyet gösterilerek çalışma yapılmaktadır. Cumhuriyet ve laiklik konusunda bizler de en az başkaları da hassasız. Ancak bazı öğrenciler eğitim öğretim hakkından mahrum olmasını önlemek için çalışma yaparken buna yönelik tepkileri de anlamak ve değerlendirmek de bizim görevimizdir.

DSP lideri Zeki Sezer'in Başbakanla yaptığı görüşmede türban tasarısının bir süreliğine ertelenmesi talebi hakkındada bakanlar kuruluna bilgi verildiğini söyleyen Bakan Şahin, bu konuda Meclis'te temsilcisi olan partilerin CHP dışında hepsinin değişimden yana olduğunu vurguladı. Şahin, bu konuda aslında CHP'nin öncü rol olması gerekirdi."


dunyabulteni



Bu haber 297 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,621 µs