En Sıcak Konular

TİSK: Türkiye gerçek gündemine dönmeli

4 Şubat 2008 17:00 tsi
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) küresel ekonominin ciddi kriz sinyalleri verdiğini belirterek, "Türkiye’nin frenlere basarak, iç dinamiklerini kamplara ayırma pahasına ‘türban’ sorununa odaklanmasının" yanlış olduğun

TİSK’ten yapılan açıklamada, toplumdaki ayrışma ve kutuplaşma eğiliminin görüşü ne olursa olsun herkese zarar vereceği ifade edildi. Bunun Türkiye’yi "yaralayacağı" belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Öğrencilerin üniversitelerde türbanla öğrenim görmesini mümkün kılmak için yapılmak istenen Anayasa değişikliği Türkiye’nin gündemine tümüyle hakim oldu. Oysa ki uluslararası ekonomi ciddi şekilde durgunluk sinyalleri vermektedir. Bu durumun 2008 yılının ilk yarısında Türkiye’de yeni bazı ekonomik problemlere yol açabileceği görülmektedir. Türkiye’ye yönelik terör tehdidi ile mücadele bütün hızıyla sürerken; büyümeyi artırma; istihdam yaratma; işsizliği ve fakirliği azaltma; yatırımları teşvik etme; kayıt dışılığı önleme gibi devasa ekonomik sorunlar kapımızı zorlarken, Türkiye’nin frenlere aniden basarak, iç dinamiklerini kamplara ayırma pahasına ‘türban’ sorununa odaklaması fevkalade yanlış bir tutumdur."


"TÜRKİYE’NİN TÜRBANA TAKILIP KALMASI DOĞRU DEĞİL"

Siyasi partilerin toplumun çözüm bekleyen sorunlarına çare bulma zorunluluğu olduğu vurgulanan açıklamada, ortak akıl bulunmaya çalışılırken, büyük bir hızla çağdaş ve yenilikçi bir Anayasa çalışmaları sürerken, "Türkiye’nin yalnızca türban konusuna takılıp kalmasının" doğru olmadığı ifade edildi. Açıklamada, toplumun istikrar ve denge bekleyen temel sorunları bir kenara itilerek ve özellikle sivil toplumla uzlaşı ve "toplumsal mutabakat" ilkesi göz ardı edilerek yapılmak istenen bu düzenlemenin beklenen yararı getirmeyeceğine dikkat çekildi.

Böylesi hayati konuların her kesimi ilgilendirdiği ifade edilen açıklamada, dünya konjonktürünün ekonomik durgunluk sinyali verdiği, bu gelişmelerin Türkiye’yi ve Türk sanayiini olumsuz şekilde etkileyebileceği bir dönemde Türkiye’nin ivedilikle çözüm bekleyen gerçek ekonomik gündemine odaklanması gerektiği belirtildi. Açıklamada, “Bu anlamda ekonomik anayasa felsefesine dayalı çalışmaların ve bir bütün olarak Anayasa’nın bir an önce sonuçlandırılmasını bekliyoruz" denildi.

TİSK açıklamasında, başta siyasi partiler olmak üzere tüm kesimler sağduyulu davranmaya ve Türkiye’nin gerçek gündemine dönmeye çağrıldı.

Haber 10

 



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,170 µs