En Sıcak Konular

Erdoğan neye tepkili?

4 Şubat 2008 15:29 tsi
Erdoğan ve Sezer buluştu. Sezer, bir konuyu açınca Erdoğan, dinlemeden tepki verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i kabul etti. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmede DSP lideri Başbakan'a, ''Türban sürecini durdur, tansiyonu düşür'' çağrısında bulundu.

"Anayasa Mahkemesi" deyince Erdoğan dinlemedi DSP ne öneriyor?
Sezer: "Söylediğimiz şu: Süreç durdurulur, siyaset bu işten elini çektiğini hissettirebilirse o zaman çözüm süreci başlamış olur. Partilerin belli sayıda üyeleri ile komisyon oluşturulup çalışılabilir ama bu komisyonlar aynı zamanda üniversitelerle yargı organları ile sivil toplum örgütleri ile iş dünyasının temsilcileri ile örneğin odalar birliği ile sendikalarla birlikte çalışabilir. Dolayısıyla toplumun bütün kesimlerini ortak bir noktada buluşturmak mümkündür diye düşünüyorum." 


Görüşme sonrasında habercilere açıklama yapan Seki Sezer, Erdoğan'ın bir tepkisini dile getirdi. 

Gazetecilerin "Anayasa Mahkemesi'ne gidileceğini Başbakan'a hatırlattınız mı?" sorusuna Sezer, "Tabii... Sayın Başbakan çok tepkili, dinlemedi orada beni. Ne düşündüğünü anlamadım açıkçası" karşılığını verdi.

Sezer, "Bir gerginlik ortamı, türban meselesi ile ilgili gerginlik ortamının yaratılmakta olduğunu gördüğümüzden ve bu gidişattan kaygı duyduğumuzdan ötürü, Sayın Başbakan'a gelinen sürecin durdurulması ve gerginliğin sona erdirildikten sonra ileride bir ortak çözümün bulunması gerektiği yönündeki görüşümüzü paylaştık" dedi.

Sezer, Erdoğan ile olan görüşmesini, "Tam olarak kaygıları paylaştığını söylemedi Başbakan ama bir çözüm arayışında olduğunu açıkçası hissettim. Konuşmalarında o görülüyordu ama gelinen noktada da kendisini bağlamış görünüyor" sözleriyle aktardı.
 
DSP lideri, Başbakan'ın Yükseköğretim Kanunu'nun ek 17'nci maddesinde yapılacak değişiklikle ilgili konuşulabileceği yönünde bir düşüncesi olduğunu bildirdi.
 
Konunun detayına girmediklerini belirten Sezer, "(Belki) dedi ama biz bu Anayasa değişiklikleri sürecinin de durdurulması gerektiğini söylediğimiz için orada kalmış olduk açıkçası" ifadesini kullandı.
 
Ertelenme...

 
Sezer, bir gazetecinin "Görüşmelerin ertelenmesini önerdiniz mi?" sorusuna da "Evet, doğrudan onu önerdik. Bu sürecin net bir şekilde durdurulmasını önerdik" yanıtını verdi.
 
Sezer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve TBMM Başkanı Köksal Toptan ile de görüşeceklerini belirtti. Sezer, CHP lideri Denzi Baykal ile de görüşmek istediğini söyledi.

İnternet haber



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,272 µs