En Sıcak Konular

Taş atan çocuklara polisten muz!

3 Şubat 2008 18:13 tsi
Adana'da DTP Adana İl Başkanlığı tarafından organize edilen korsan gösteriye giden çevik kuvvet ekipleri, çoğunluğu çocuklardan oluşan göstericilere muz dağıttı.

DTP Adana İl Başkanlığı tarafından organize edildiği belirtilen "Edi Bese" adlı yürüyüş, Dağlıoğlu Mahallesi Karasu Kavşağı'nda gerçekleştirildi. Çoğunluğunu 15 yaşından küçük çocukların oluşturduğu yaklaşık 750 kişilik grup, Bahçelievler Caddesi'nde terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atarak yürüyüşe geçti.

Yaklaşık 300 çevik kuvvet ve özel harekat polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş, saldırı ve provokasyona karşı Dağlıoğlu Polis Merkezi'ne ulaşmadan durduruldu. Burada grup adına yapılan açıklamada, İmralı'nın kapatılması ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın sağlık koşullarının düzeltilmesi, Kürt sorununun çözülmesi istendi.

Açıklamanın ardından polis, göstericileri dağılmaları konusunda uyarırken, dağılmak istemeyen grup ara sokaklara kaçarak panzerleri taşladı. Olayların ardından dağılmayan gösterici çocuklar, çevik kuvvet polisleriyle sohbet etmeye başladı.

Bu arada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Asım Bulat, sokaktan geçen ve muz satan bir seyyar satıcıyı durdurarak çocuklara muz almak istedi. Bulat, seyyar satıcıyla pazarlık yaparken, 6-13 yaşlarındaki yaklaşık 100 çocuk tabladaki muzları almak için birbiriyle yarıştı.

Çocukların tabladan muz almalarını önlemeye çalışan seyyar satıcı, elindeki sopayla çocukları kovaladı. Seyyar satıcıdan aldığı yaklaşık 9-10 kiloluk muzu dağıtmak isteyen Bulat ise zor anlar yaşadı. Muz almaya çalışırken izdihama yol açan çocuklardan ezilme tehlikesi geçirenler ağladı.

 



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,502 µs