En Sıcak Konular

MHP'li Coşkun: Kaos çıkarmak istiyorlar

3 Şubat 2008 17:55 tsi
MHP'li Coşkun: Kaos çıkarmak istiyorlar Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Osmaniye Milletvekili Hakan Coşkun, başörtüsüne karşı çıkanların ülkede kaos çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Coşkun, MHP Osmaniye İl Başkanlığını ziyaret ederek, İl Başkanı Yener Tuncer ve partililerle görüştü. Burada başörtüsünün dinin gereği olduğunu hatırlatan Coşkun, 40 yıllık bir sorunun çözülmesi için parti olarak meclise bir yasa teklifinde bulunduklarını aktartı.

Milletvekili Coşkun, "Bu yasak kalkmalı ve genç kızlarımız üniversiteye rahatça girebilmeli. Bizim parti olarak konuyla ilgili tavrımız bellidir. Meclisin üstünde hiçbir güç yoktur. Nasıl ki başörtülü bir bayana sen kamu hizmeti alamazsın diyemiyorsanız aynı şekilde bir bayana üniversiteye girişinde inancının gereği örttüğü başörtüsünü çıkar diyemezsiniz." dedi. Başörtüsüne yasak isteyenlerin laikliği savunma adına ülkede kaos çıkarmaya çalıştıklarını bildiren Milletvekili Coşkun, parti olarak yasağın kalkması için çalıştıklarını kaydetti.

"VAKIFLAR KANUNU YUNANİSTAN'DAKİ GİBİ OLSUN"

Bu arada mecliste görüşülen Vakıflar Kanunu'na da değinen Coşkun konunun başörtüsü tartışmaları nedeniyle kamuoyu tarafından tam olarak tartışılamadığını kaydetti.

Daha fazla özgürlük ve demokrasi adına ülke topraklarının yabancı devletlere peşkeş çekileceğini aktaran milletvekili Hakan Coşkun, Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları çerçevesinde çıkarılacak Vakıflar Kanunu'nu ihanet kanunu olarak nitelediklerini kaydetti. Parti olarak Yunanistan'da Vakıflar Kanunu nasıl uygulanıyorsa o şekilde uygulanmasını teklif ettiklerini, ancak iktidar partisinden olumlu bir sonuç alamadıklarını ifade eden Coşkun, "AB ülkesi Yunanistan kendi sınırları içerisindeki camiye kendisi atama yapıyor. Ancak bu kanun çıktığında bakanlar kurulu kararı olmaksızın başka dinlerin cemaatleri ülkemizde rahatlıkla vakıf kurabilecek, bunun ötesinde birçok yerde hak talep edebilecek" şeklinde konuştu.

 



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs