28 Şubat sürecindeyiz! | " /> 28 Şubat sürecindeyiz! | "/>

En Sıcak Konular

Mini 28 Şubat sürecindeyiz!

3 Şubat 2008 16:56 tsi
Mini 28 Şubat sürecindeyiz! MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Prof. Dr. Tunca Toskay, Üniversitelerarası Kurul üyelerinin dün yayınladığı türban bildirisini, "Mini 28 Şubat süreci'' olarak değerlendirdi.

 Toskay, "Şimdi Cumhurbaşkanlığı´nda bir numaralı protokol masasında başı türbanlı birinin oturması mı laikliği daha çok rencide ediyor, yoksa üniversite kapısında beni içeri alın, ben okumak istiyorum diyen bir kızın içeri girmesini sağlamak mı laikliği rencide ediyor? Bu sorunun cevabını öğrenmek istiyorum'' diye sordu. Toskay, türban düzenlemesine AKP´nin terör ve bölücülükle ilgili açılımların yer alacağı Anayasa paketi hazırlığının önünü kesmek için destek verdiklerini kaydetti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tunca Toskay, MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız ve İl Başkanı Mustafa Akar ile K-Han Otel´de kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Burada gündeme ilişkin açıklamalar yapan Toskay, türbana ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türbanın yaklaşık 40 yıldır Türkiye´nin gündemini meşgul eden bir sorun olduğunu kaydeden Tunca Toskay, ``Biz 1999 yılından beri parti olarak bu problemin çözülmesi konusunda hem zihni hem de fiili hazırlığı olan siyasi kuruluşuz'' dedi. Türban sorununun zaman geçtikçe büyüyerek toplumun değişik katmanlarına ulaştığını söyleyen Toskay, ``Bu statüyü devam ettirelim demek problemin gittikçe daha geniş katmanlara yayılmasını kabul etmek demek. Türkiye´de bir siyasi eğilimi temsil eden siyasi partiler, 1970´lerden bu tarafa, bu konuyu devamlı olarak seçim platformlarında istismar ederek kendilerine avantaj sağlamışlardır. Bunu yapmayan siyasi partiler ise bu siyasi partilerin karşısında dezavantajlı duruma düştü. Bu haksız rekabeti de ortadan kaldırmak lazım'' diye konuştu.
Tunca Toskay, Üniversitelerarası Kurul üyelerinin bildirisini 28 Şubat sürecine benzetti. Toscay, "Artan bir gerginlik ortamına Türkiye´nin girmemesi için tartışmalara katılmıyoruz. Biz gergilik taraftarı olmak niyetinde değiliz. Ancak bu ortamı mini bir 28 Şubat süreci gibi algılıyorum. Ama biz bunun içine karışmayacağız. O zaman da biz buna müdahili olmayacağız. Biz naptığımızı gayet iyi biliyoruz'' diye konuştu.
     
ÇANKAYA´DAKİ TÜRBANA

Bu ülkenin 40 yıldır gündemini meşgul eden türbanı görmezden gelerek çözüm üretilemeyeceğini vurgulayan Tunca Toskay, ÜAK´ın yayınladığı türban bildirisini sert şekilde eleştirdi ve şunları kaydetti:
      "Türkiye´de birileri kalkmış toz dumanı birbirine katıyor. Bildiriler neşrediyor, bilmem ne yapıyor. Ben de sade vatandaş olarak kafamdaki soruyu çözemiyorum. Bu bildireleri neşreden, bu işe şiddetle karşı çıkanlar, Türkiye´nin Cumhurbaşkanı´nın eşi türbanlı ve Çankaya´da verilen akşam yemeğinde, bir numaralı protokol masasında oturuyor. Sayın Başbakan´ın da, Sayın Dışişleri Bakanı´nın da eşi türbanlı ve kamusal alan kabul edilen bütün yerlerde eşine refakat ediyor. Peki 10´uncu madde ile başlattığımız sürece isyan edenlerden hiçbirinden bir bildiri veya reaksiyon duymadık biz. Şimdi Cumhurbaşkanlığı´nda bir numaralı protokol masasında başı türbanlı birinin oturması mı laikliği daha çok rencide ediyor, yoksa üniversite kapısında beni içeri alın, ben okumak istiyorum diyen bir kızın içeri girmesini sağlamak mı laikliği rencide ediyor? Bu sorunun cevabını öğrenmek istiyorum. İlk ve önemli adıma da ben ikinci adım kadar reaksiyon beklerdim. Bugün ortalığı toz dumana katanların o zaman sesleri çıkmıyordu, şimdi niye sesleri çıkıyor.''
     
BÖLÜCÜ ANAYASA PAKETİNE ÖNLEM

AKP´nin ABD ve AB´nin görüşleri doğrultusunda kapsamlı bir Anayasa değişikliği paketi hazırlama çabası içinde olduğunu kaydeden Tunca Toskay, ``Bu değişiklik paketinin içinde AKP´nin dış temaslarının da etkisiyle Türkiye´nin gündeminde olan terör ve bölücülükle ilgili açılımların yer alma ihtimali da son derece yüksek'' dedi.
 AKP´nin bölücü terör örgütünün 30 yıldan beri istediği bazı taleplerin üzeri örtülü veya açık bir şekilde bu Anayasa paketinin içinde karşılama niyetinde olduğunu ileri süren Toskay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eğer türban bu paketin içinde yer alırsa Türk toplumu, bu Anayasa´nın kendi başına getireceği tehlikelerin hiçbirini tartışamaz. Tahminimle, benim tanımlamamla bu Anayasa paketini türbana sararlar. Bu Anayasa´ya ´evet´ diyenler türban sorununu çözecektir, ´hayır´ diyenler de türbana karşı olanlardır. Türkiye´yi yüzde 65- 35 olarak bölerler, Türkiye´nin bölücülük vesaire ile ilgili bütün risklerini içinde barındıran Anayasa paketi, daha önce yaptığımız seçim gibi halkın oylarıyla geçer. Ondan sonra hiç kimse Türkiye´nin ikinci bir resmi dilinin olması, eyalet sistemine geçmesi gibi konulara gıkını çıkaramaz. Çünkü referandumla o oylanmış olur. MHP olarak biz bu tehlikeyi bertaraf etmek için türbanı Anayasa paketinden önce düzenlenmesi taraftarı olduk.''
     
Düzenlemenin ileride topmlumda gerginliklere neden olabileceğinin anımsatılması üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Toskay, ``Burada süreci başta iktidar belirleyecektir. Türkiye´deki insanlar başlarına ona göre bir siyasi iktidar getireceklerdir. Türk miletinin başına kimi getireceğini çok iyi düşünerek seçmesi lazım. Biz naptığımızı çok iyi biliyoruz. Maliyetini de ödemeye hazırız, hasatını da yapacağız'' diye konuştu.
     
TBMM´YE LOZAN´I DELDİRTTİLER

 Tunca Toskay, TBMM´de görüşülen Vakıflar Yasası´nı da eleştirdi. Toskay, "Vakıflar Yasası, TC için gerçekten yüz karasıdır. TBMM´ye Lozan´ı deldirttiler'' dedi. Oylamanın elektronik ortamda yapıldığını belirten Toskay, "Böyle bir yasanın geçmesine ´evet´ oyu verenlerle ´hayır´ oyu verenlerin listesi hepimizin elinde siyasi belge olarak bulunacaktır'' dedi. Toskay, 2B düzenlemesi konusunda AKP´nin MHP ile gayri resmi temas kurduğunu bildirirken, "Bu konunun birilerine rant sağlamaması ve orman alanlarının kasıtlı olarak daraltılmaması koşulu ile çözülmesinden yanayız'' yorumunu yaptı.

 


 



Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,524 µs