'YASAK KALKSIN' dedi | " /> 'YASAK KALKSIN' dedi | "/>

En Sıcak Konular

Türk-İş de 'YASAK KALKSIN' dedi

3 Şubat 2008 12:25 tsi
Türk-İş de 'YASAK KALKSIN' dedi
Türkiye gündemine oturan başörtüsü yasağının kaldırılması girişimine bir destek de Türkiye'nin en büyük sendikalarından Türk-İş'ten geldi. İşte Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın konuyla ilgili açıklaması:

Türkiye gündemine oturan başörtüsü yasağının kaldırılması girişimine bir destek de Türk-İş'ten geldi.

Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, ''Demokratik ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de üniversitelerde kılık kıyafet serbestliği getirilmelidir'' dedi.

Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, ''yüksek öğretim kurumlarında öğretim gören kızların kıyafetleri konusunda yıllardır uygulanan yanlış politikalara son vermek ve üniversitelere özgürlüğü, demokrasiyi getirmek için yapılan Anayasa değişikliği üzerine son günlerdeki tartışmaları kaygıyla takip ettiklerini'' kaydetti.

''Üniversitelerin, düşüncelerin, din ve inanç özgürlüğünün en ileri düzeyde yaşandığı ve savunulduğu kurumlar olması, bilim insanlarının da bu hakkı sonuna kadar savunması gerektiğini'' ifade eden Atalay, şu görüşlere yer verdi:

''Çağdaş bir Türkiye isteyen üniversitelerimiz, önce çağdaş bir toplum olmanın gereği olan özgürlük ve demokrasi ortamının varlığı için mücadele etmelidir. Demokratik ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de üniversitelerde kılık kıyafet serbestliği getirilmelidir. Kadınların başörtüsünü bir toplumsal huzursuzluk kaynağı haline getirmek, çağdaş ve güçlü bir Türkiye'nin önünün tıkamak istemektir. Bu ülkede toplumsal huzursuzluk yaratmaya, halkı birbirinden ayırmaya, insanlarımızı birbirine düşürmeye hiçbir kurumun ve kişinin hakkı yoktur. Bu temel hakkın engellenmesini savunmak, terörle, yoksullukla, haksızlıkla mücadele eden, büyümeyle, kalkınmayla güçlü bir ülke yaratmaya çalışılan bir dönemde, demokratik işleyişe çomak sokmaktır.

Türkiye artık başörtüsü sorununu çözmelidir. Bunun yolu toplumsal mutabakattır. TBMM'de halkımızı temsil eden büyük çoğunluk bu mutabakatı sağlamıştır. Gerekli anayasa değişikliğinin yapılması için demokratik adım atılmıştır. Ülkemizde örtünen ya da örtünmeyen tüm kadınlarımızın haklarına sahip çıkmanın yolu özgürlük, adalet ve eşitlik temelinde bir Türkiye'dir.''

samanyoluhaber



Bu haber 275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,553 µs