En Sıcak Konular

PKK'ya karşı 'sınıra duvar' önerisi

3 Şubat 2008 09:45 tsi
DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, PKK teröristlerinin sınırlardan sızmalarını önlemek amacıyla, “güvenlik duvarları” örülmesini önerdi.

DSP İstanbul Milletvekili Macit, dış örneklerde olduğu gibi Türkiye’de de PKK militanlarının sızmalarını önlemek amacıyla “sınır duvarı” örülmesi için Meclis Başkanlığına kanun teklifi verdi.

Kanun teklifinde, Türkiye’nin 25 yıldır bölücü teröre maruz kaldığına dikkat çeken Macit, 30 bin insan ve yüz milyarlarca dolar maddi kaynağın terör nedeniyle kaybedildiğini hatırlattı. Teröristlerin sınırdan sızmalarının bir türlü önlenemediğini kaydeden Macit, “Ne yazık ki, üç buçuk eşkıya denilen teröristlerin rahatlıkla ulaşıp ilkel yollarla aşabildiği, geçebildiği ve konumlanabildiği iki bin metre yükseklikteki sınır hatlarına, koskoca devlet ulaşarak gerekli hattı müdafaa becerisini yıllardır gösterememiş, sınırlarını koruyamamıştır” dedi.

ÖNCELİK SINIR GÜVENLİĞİ

Türkiye’nin terörle mücadelede öncelikle yapması gereken şeyin, “sınırların korunmasını” sağlamak olduğunu belirten Macit, “Türkiye, sınırlarını ne pahasına olursa olsun aşılmaz, geçilmez ve sızılmaz kılmalıdır. Bu aynı zamanda yasaların emredici hükmüdür ve tek başına Türkiye’nin yerine getirmesi gereken bir yasal görevdir” diye kaydetti.

Kuzey Irak’taki PKK varlığına dikkat çeken Hasan Macit, Türkiye’nin buradaki yapılanmayı henüz etkisiz kılamadığını savundu. Sınırların aşılarak gerçekleştirilen terörist saldırıların da engellenemediğini ifade eden Macit, “Yasalar da öngörülen fiziki güvenlik sistemleri çeşitli nedenlerle kurulamadığı ve uygulanmaya çalışılan yöntemlerle de bu güne değin sınır güvenliği sağlanamadığı için, Türkiye bugün dahi tam bir çıkmaz ve çaresizlik görüntüsü sergilemektedir” dedi.

GÜVENLİK DUVARI

DSP’li Macit, kanun teklifinde, Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun 31’nci maddesinin, “Genelkurmay Başkanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca kararlaştırılan sınır bölgelerinde fiziki güvenlik sistemleri tesis edilir. Fiziki güvenlik sistemleri, sınır bölgesinin coğrafi, fiziki ve topoğrafik koşullarına göre, fiziki, elektronik güvenlik duvarları şeklinde de tesis edilebilir” şeklinde düzenlenmesini istedi.

hurriyet



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,518 µs