En Sıcak Konular

MHP'li Toskay'ın başörtüsü bildirisi!

3 Şubat 2008 09:35 tsi
MHP'li Toskay'ın başörtüsü bildirisi! MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tunca Toskay, Üniversitelerarası Kurul üyelerinin dün yayımladığı türban bildirisini ''Mini 28 Şubat süreci' olarak değerlendirdi.

Kurulun bildirisini eleştiren Toskay, "Cumhurbaşkanlığı'nda bir numaralı protokol masasında başı türbanlı birinin oturması mı laikliği daha çok rencide ediyor yoksa üniversite kapısında 'ben okumak istiyorum' diyen bir kızın içeri girmesini sağlamak mı?" diye sordu.

Toskay, Türkiye'nin artan bir gerginlik ortamına girmemesi için bu konuda yorum yapmayacaklarını ve tartışmalara girmeyeceklerini, ancak bildiri açıklayanlardan kendilerine herhangi bir çözüm önerisi gelmediğini ifade etti.

Bugünkü ortamı "mini 28 Şubat süreci" gibi algıladığını belirten Tunca Toskay, "O zaman (28 Şubat) da müdahil olmamıştık. Bunu düzenleyenlerle bu konuda çarpışanlar arasında hiç olmadık, bugün de olmayacağız" dedi.

MHP'li Toskay, türban düzenlemesiyle ilgili olarak, "Biz bunun sonuçlarına razıyız, biz ne yaptığımızı biliyoruz, maliyetini de ödemeye hazırız, hasadını da yapacağız" diye konuştu.

"Siyaset anlayışımız 15 günde değişmedi"

"Kadınların başının örtülmesi meselesinde partisinin yaklaşımının yeni olmadığını" belirten Toskay, "MHP'nin son 15 günde güncelleşen siyaset anlayışı, son 15 günde ortaya çıkmış olan bir şey değil. 1999 yılından bu yana 'hizmet alan-hizmet veren' ayrımı yapılarak bu sosyokültürel problemin Türkiye'nin gündeminden çıkarılmasını MHP temel olarak benimsemiş vaziyettedir" dedi.

Türkiye'de belli bir siyasi eğilimi temsil eden partilerin, 1970'lerden bu yana, bu konuyu devamlı olarak bütün siyasi atmosferlerde ve platformlarda işleyerek istismar ettiklerini ve kendilerine avantaj sağladıklarını savunan Toskay, bu haksız rekabetin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Toskay konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim endişemiz şu; eğer bugün türban meselesi Anayasa paketi dışında çözülmezse, AK Parti Anayasa'da yapacağı köklü bir değişiklik paketinin içinde türbanı kendine göre tanımlayarak, bu çözüm önerisini bu paketin içine yerleştirir. Yerleştirdikten sonraki süreç şöyle olur: Bu, TBBM'ye gelir; biz ve bizim gibi düşünen siyasi partiler bu paket içinde yer alacak terör örgütünün isteklerine cevap verebilecek isteklere şiddetle karşı çıkarız.

Oylama yapılır, 367'nin altında bir oyla bu Anayasa paketi Meclis'ten geçer. Bazı partiler de destek olabilir bu paketin geçmesine. Bundan sonra ne olacak? Bu paket, referanduma sunulur. Eğer türban meselesi bu paketin içinde yer alırsa, Türk toplumu ve Türk milleti bu Anayasa'nın kendi başına getireceği tehlikelerin hiçbirini tartışamaz.

Benim tabirime göre -ki bu tabir bana ait- Anayasa paketini türbana sararlar, 'Bu Anayasa'ya 'evet' diyenler türban sorununu çözeceklerdir. 'Hayır' diyenler de türbana karşı olanlardır' derler ve Türkiye'yi yüzde 65/35 bölerler. Türkiye'nin bölünme riskini içinde barındıran bu Anayasa paketi, aynı 'Müslüman cumhurbaşkanı seçtik mi seçmedik mi' diye, 22 Temmuz'daki seçim gibi halkın oylarıyla geçer.

Ondan sonra hiç kimse Türkiye'nin ikinci bir resmi dilinin olmasına, eyalet sistemine geçmesine gıkını çıkaramaz. Çünkü referandumla halk tarafından oylanmış olur. MHP olarak biz bu tehlikeyi de bertaraf etmek için bunun Anayasa paketinden evvel düzenlenmesi taraftarı olduk."

hurhaber



Bu haber 291 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,621 µs