''Baltayla saat tamir edilmez!'' | " /> ''Baltayla saat tamir edilmez!'' | "/>

En Sıcak Konular

''Baltayla saat tamir edilmez!''

3 Şubat 2008 09:16 tsi
''Baltayla saat tamir edilmez!''
14 asırdır Müslümanların kadınların başını örtmesini dini bir gereklilik olarak gördüğünü ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, konuya açıklık getirmek için ilginç bir benzetme yaptı.

Sözlükle tefsir, baltayla saat tamirine benzer

14 asırdır Müslümanların kadınların başını örtmesini dini bir gereklilik olarak gördüğünü ifade eden Bardakoğlu, "Bu kişisel takdirlerden bağımsız tartışılmayacak kadar açık bir veridir" dedi.


Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, 14 asırdır Müslümanların kadınların başını örtmesini dini bir gereklilik olarak gördüğünü ifade ederek, "Müslümanların dini tecrübesinde kadınların başörtüsü dini gereklilik olarak görüle gelmiştir. Bu tartışılmayacak kadar açık bir veridir" dedi. Bardakoğlu, CNN Türk'te katıldığı "Eğrisi Doğrusu" programında gazeteci Taha Akyol'un sorularını yanıtladı. Laikliğin bir siyasi rejim olarak, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması olduğunu belirten Bardakoğlu, "21. yüzyılda Türkiye laikliği çok olumlu meyveler verecektir, buna yürekten inanıyorum" diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanı olarak sürekli Müslüman kadınların başörtüsünün dini hükmü nedir konusunda çok açık ve net ifadelerde bulunduğunu kaydeden Bardakoğlu, "Hep dedim ki, 14 asırdır Müslümanlar kadınların başını örtmesini dini bir gereklilik olarak görmüşlerdir ve genel çizgi, genel manzara budur. Yani bu kişisel takdirlerden, bakış yönlerinden bağımsız çok net bir resimdir" diye konuştu.

DÜNYANIN HERYERİNDE BAŞÖRTÜSÜ AYNI

"Müslümanların dini tecrübesinde kadınların başörtüsü dini gereklilik olarak görüle gelmiştir. Bu tartışılmayacak kadar açık bir veridir" diyen Bardakoğlu, "Bu düne gitseniz de böyle, bugün baksanız da böyle. Kuzey Afrika'ya gitseniz de böyle, Endonezya'ya gitseniz de böyle. Tabii Müslümanların bu kanaati kendiliğinden oluşmuş değil, Kur'an'la irtibatı var, Peygamber'in uygulamalarıyla irtibatı var, Müslümanların bunu anlama tarzlarıyla irtibatı var. Dinin ana kaynağı Kur'an'dır. Onun açıklayıcısı Hazreti Peygamber'dir. Sözlüğe bakarak Kur'an ayetlerini açıklamak, Arapça sözlük alıp ayetleri tefsir etmek baltayla saat tamir etmeye benzer" dedi.

yenişafak




Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,729 µs