Dağlıca davasında sürpriz karar! | " /> Dağlıca davasında sürpriz karar! | "/>

En Sıcak Konular

Dağlıca davasında sürpriz karar!

2 Şubat 2008 16:30 tsi
Dağlıca davasında sürpriz karar! Türkiye'nin konuştuğu Dağlıca davasında sürpriz bir karar çıktı: Tutuklu 8 askerin tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

PKK'lı teröristlerin kaçırdığı, bir süre sonre serbest bıraktığı 8 askerin yargılanmasına Van'daki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ndeki duruşmaya bugün de devam edildi. Dava sonunda 8 erin tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ndeki ‘Dağlıca Davası' duruşmasında Dağlıca'da saldırı sırasında görev yapan 5 asker tanık dinlendi. Tanıkların dinlenmesinden sonra Askeri Savcı Hakan İleri, Piyade Er Ramazan Yüce dışındaki tüm askerler için tahliye isteminde bulundu. Mahkeme heyeti duruşmaya kısa ara verildi. Yeniden başlayan duruşmada sanık avukatları savunma yaptılar.

PKK'nın, Dağlıca Piyade Taburu'na yaptığı baskında Kuzey Irak'taki örgüt kapmlarına götürdüğü ve bir süre sonra serbest bıraktığı 8 asker tutuklu yargılandıkları Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde bugünkü duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Askeri mahkeme, savcının isteğine uyarak, tutuklu sanıklar Uzman Çavuş Halis Çağan, Çavuş Mehmet Şenkul, erler Ramazan Yüce, Fuat Başoda, İlhami Demir, İrfan Beyaz, Özhan Şabanoğlu ve Fatih Atakul'un tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Piyade Uzman Çavuş Halis Çağan, ‘Memuriyet Görevlerini yerine getirmemek’, ‘Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar’ ve ‘Zincirleme olarak basın ve yayın yolu ile bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçlarından, diğer askerler er Fuat Başoda, er İlhami Demir, er İrfan Beyaz, er Özhan Şabanoğlu, er Fatih Atakul ile piyade çavuş Mehmet Şenkul hakkında ise, ‘Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar’ suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Roj TV'de konuşmaları yayınlanan, Kürtçe bildiği için teröristlerle samimi görüntüler sergilediği ve kaçırıldığı halde halinden memnun göründüğü belirtilen Piyade Er Ramazan Yüce'nin ömür boyu hapsi istenmişti. İddianamede er Yüce'nin ‘Suç ve suçluyu alenen övmek’, ‘Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar’, ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçuna yardım etmek’, ‘Yurt dışına firar’, ‘Zincirleme olarak basın ve yayın yoluyla bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak’ ve ‘Basın ve yayın yoluyla halkı askerlik hizmetinden soğutacak beyanlarda, telkinlerde bulunmak, propaganda yapmak’ suçlarını işlediği belirtilirken ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılması ayrıca silahını kaybettiği gerekçesiyle bunun parası olarak 1208 YTL'nin de tahsil edilmesi istenmişti.

Milliyet 

 



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,959 µs