En Sıcak Konular

Irak'ta ölü sayısı 1 milyon 30 bin!

2 Şubat 2008 16:25 tsi
Irak'ta ölü sayısı 1 milyon 30 bin! 2003 yılı Mart ayından beri Amerikan işgali altında bulunan Irak'ta 1 milyon 30 bin insanın hayatını kaybettiği bildirildi.

Amerikan işgali altında bulunan Irak'taki ölü sayısı her geçen gün artıyor. Irak'a demokrasi ve insan haklarını getireceğini öne sürerek işgal eden ABD; bu ülkeye kan, gözyaşı ve ölümden başka bir şey getirmedi. İşgalin başladığı günden beri Iraklılar rahat yüzü görmedi. Evleri Amerikan askerleri tarafından basılan, sorgusuz sualsiz cezaevlerine atılan Iraklılar, her gün bir yakınlarını kaybetmenin acısını yaşıyor.

Irak'ta yaşanan insani durumu Batı dünyası da kabullenmeye başladı. İngiliz kamuoyu araştırma şirketi Opinion Research Business (ORB) tarafından yapılan araştırma, Irak'taki faturanın kabardığını gösteriyor. Buna göre Irak'ta işgalin başladığı 2003 Mart ayından bugüne kadar 1 milyon 30 bin insan hayatını kaybetti.

Irak'ta 2 bin 414 yetişkinle yüz yüze görüşmeler yapan ORB,  Irak'taki insanların yüzde 20'sinin şiddet olayları ve çatışmalar yüzünden hane halkından en az birisini kaybettiğini belirtti.

Araştırmacılar, Irak'ta en son 1997 yılında yapılan nüfus sayımına göre ülkede 4 milyon 50 bin hanenin olduğuna dikkat çekerek, ORB'nin bu veriden yola çıkıp, Irak Savaşı'nın başladığı 2003 yılının mart ayından beri ölenlerin sayısını yaklaşık 1 milyon 30 bin kişi olarak hesap ettiğini kaydetti.  

 Ancak Iraklılar, rakamın bundan daha fazla olduğunu, toplu olarak katledilen insanların bilinmeyen yerlere gömüldüklerini ifade ediyorlar.



Bu haber 321 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,628 µs