En Sıcak Konular

28 Şubat’ın kötü kopyası

2 Şubat 2008 12:22 tsi
28 Şubat’ın kötü kopyası Üniversitelerarası Kurul'da rektörlerin gösterisini yorumlayan Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar, hocaların 28 Şubat’ın kötü bir kopyasını sergilediğini söyledi.

Üniversitelerarası Kurul, fili durum yaratarak türbanla ilgili anayasa değişikliği teklifinin mecliste ele alındığı saatlerde toplandı. Toplantının hukukiliği tartışılır ama o artık teferruatta kaldı.

Rektörler, 28 Şubat sürecindeki cüppeli yürüyüşleri gölgede bırakacak bir şovla bildiri yayınladılar. ‘Türkiye laiktir laik kalacak’ diye slogan attılar, ‘Artık yeter, uyanalım’ yazılı pankart açtılar.

Bir de ‘muhtıra’ verip tüm dünyaya ilan ettiler: ‘Türban üniversitelere girerse rejim elden gider!’

Açıkçası, 28 Şubat’ın kötü bir kopyası oldular.

Dünya bilimsel üretim sıralamasında sapır sapır dökülen üniversitelerinin mali, idari ve bilimsel özerklik hakları için kavga vermeyi bir kenara bıraktılar, ‘jandarma kulübesi’ haline getirdikleri üniversiteler üzerinden sözde rejim bekçiliğine (!) devam ediyorlar.

Evrensel manada özgür düşüncenin sembolü olması gereken üniversitelerde ‘yasakçılığı’ savunuyorlar.

Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, üniversitelerin inanç değil bilimsel özgürlüğün yaşanacağı yerler olması gerektiğini söylüyor ama hiçbir inandırıcılığı yok.

19 Mayıs Üniversitesi’nde emekli orgeneral Hurşit Tolon’un ‘Sevr’e Giden Yol’ kitabı, ders kitabı haline getiriliyor.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, ‘AKP yüzde 95 oy alsa bile bir şey değişmez, gerekirse darbe yapılır’ diyor.

Çözümü demokraside değil darbede arayan Prof. Dr. Celal Şengör, YÖK üyeliği için tavsiye ediliyor.

Bu nasıl bir ruh hali veya nasıl bir eğitim sisteminin ürünüdür ki , ‘profesörlük’ unvanı almış bu koca zatlar, özgürlük rejimleri yerine totaliter rejimleri savunabiliyorlar. Bir de kalkıp türbana karşı çıkarken ‘özgürlük önündeki engeldir’ diyorlar.

Hangi özgürlük?

Postal altında yönetilmeyi içine sindirenlerin, sırtında kırbaçla ders vermeyi tercih edenlerin özgürlük kaygısı olabilir mi?

Olsa olsa ‘mazoşist’ olurlar. O ruhtan da ‘bilim adamı’ çıkmaz.

Kurul Başkanı Akaydın yine diyor ki: ‘Daha önce rektörler hakkında kötü konuşan siyasetçiler vardı, onlar hırsızlıkla yargılandılar, bu rektör onuruyla hala buradalar.’

Kastettikleri, ‘kayıp trilyon’ davasından yargılanan ve rektörlere ‘Selam duracaklar’ diyen eski başbakan Necmettin Erbakan.

Eğer bu kadar duyarlı iseniz; Yıldız, Ege, Ankara, İstanbul, 19 Mayıs, 9 Eylül, Muğla ve İnönü Üniversiteleri başta olmak üzere çok sayıda üniversitedeki intihal, yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları gırla giderken neden sesinizi çıkarmadınız? Neden onlar hala aranızda?

25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle 9 ayrı suçtan Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan dönemin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın’a neden sahip çıktınız? Neden ‘Aşkın’a sahip çıkmak Cumhuriyete sahip çıkmaktır’ diye açıklama yaptınız?

Yargıya bile saygı duymadınız. Yolsuzluk davasını sahiplendiniz.

Kusura bakmayın, artık bu numaranızı kimse yutmuyor. Cebinizin dar kalıplarına hapsettiğiniz rejim, Atatürk’ün cumhuriyeti değildir.

Star

 



Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,060 µs