En Sıcak Konular

CHP'li Arıtman'dan namus-şeref dersi!

2 Şubat 2008 10:06 tsi
CHP'li Arıtman'dan namus-şeref dersi! CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman "Şimdi bu oylamada kim oy verirse kendisini gösterecektir. Kim evet oyu verirse, kimin namuslu, kimin şerefli olduğunu göreceğiz" dedi ve ortalık karıştı!

Üniversitelerdeki başörtüsü yasağına son vermeyi amaçlayan kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonu'nda "namuslu-şerefsiz" gerginliği yaşandı. Komisyon toplantısında söz alan CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman, teklife karşı olduklarını ve bu düzenlemenin Anayasa'nın laiklik ilkesine aykırı olduğunu savunarak, "Laiklik ilkesinin yıldönümünü kutlayacaktık ama artık kutlamamıza gerek kalmadı. Türbanlıdan değil, türbancıdan korkuyoruz" dedi. Milletvekillerinin yemin ederken 'Laik demokratik cumhuriyeti koruma' yemini ettiklerini hatırlatan Canan Arıtman, "Şimdi bu oylamada kim oy verirse kendisini gösterecektir. Kim evet oyu verirse, kimin namuslu, kimin şerefli olduğunu göreceğiz" şeklinde konuştu.

Canan Arıtman'ın bu sözlerine AK Partili ve MHP'li milletvekilleri büyük tepki gösterdi. Birçok milletvekili ayağa kalkarak tepkisini yüksek sesle dile getirdi. Birçok milletvekili Canan Arıtman'dan sözlerini geri almasını istedi, ancak Arıtman, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Bunun üzerine tansiyon daha da yükseldi. Bazı milletvekilleri, "Cumhuriyet kadınının profili bu mu", "yazıklar olsun" şeklinde tepki gösterirken, AK Partili Ayşenur Bahçekapılı, "Toplantıyı kendi seviyesine düşürdü" diye bağırdı. AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Bu sözleri almayan terbiyesizdir" dedi.



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,089 µs