En Sıcak Konular

İnönü Üniversitesi kanun dinlemiyor

2 Şubat 2008 09:33 tsi
İnönü Üniversitesi kanun dinlemiyor Üniversitede başörtüsü serbestliğine karşı tavrıyla bilinen Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, İnönü Üniversitesi'nde keyfi uygulamalara devam ediyor. Önceki yıllarda Yüksek Lisans ve Doktora programı ilanında kılık-kıyafetle ilgili bir madde yokken yeni

Üniversitede başörtüsü serbestliğine karşı tavrıyla bilinen Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, İnönü Üniversitesi'nde keyfi uygulamalara devam ediyor. 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılı Şubat dönemi Yüksek Lisans ve Doktora programı ilanında kılık-kıyafetle ilgili bir madde yokken 1 Şubat’ta Yüksek Lisans başvurularında tarih değişikliği ile verdikleri ilanda başvuru koşuları arasına kılık-kıyafet ile ilgili madde eklenmesi dikkat çekti. İşte İnönü Üniversitesinde lisansüstü için başvuru koşulları:

BAŞVURU KOŞULLARI
1- Tezsiz Yüksek Lisans Programına kabul edilmek için dört yıllık yükseköğretim kurumunun ilgili bölümünden mezun olarak lisans derecesi almış olmak,
2- Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına başvuracak adaylar yürürlükteki Kılık-Kıyafet ile ilgili Kanun ve Mevzuata ilave olarak Üniversitemiz Senatosunun bu konuda almış olduğu kararlara uymak zorundadır.
3- Adayların Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavında kendi alanlarında Sosyal Bilimler Enstitüsü için, en az LES’ten 45 veya ALES’ten 55, Fen Bilimleri Enstitüsü için LES’ten 50 veya ALES’ten 63 puan almış olmaları şarttır.
4- Posta ile başvuru kabul edilmez,
5- Başvuru sırasında alınan belgeler iade edilmez.
6- Eğitim Fakültesi veya daha önceden pedagojik formasyon almış mezunların başvurusu kabul edilmeyecektir.
7- Açılacak programların her birinde başvuruların 10’dan az olması halinde programların açılıp açılmayacağına Enstitü Yönetim Kurulları karar verecektir.

"Senato kararı ile başörtüsü ile sokmayız"

İnönü Üniversitesi Senatosu 27.01.2008 aldığı kararla Anayasa güvence altına alınsa bile senato olarak kendi üniversitelerinde başörtüyle derse girilemeyeceğini ilan ederek, “Anayasamızın ve 2547 sayılı Yükseköğretim Yasasının amil hükümleri gereğince, üniversitelerimizin en temel görevi ATATÜRK ilke ve devrimlerine bağlı Cumhuriyetçi kuşaklar yetiştirmektir. Hiçbir ülke, her ne sebeple olursa olsun, kendi kuruluş felsefesine aykırı kuşaklar yetiştiremez ” ifadelerinde bulunmuştu.

"Burası Kasımpaşa Cumhuriyeti değil"

İnönü Üniversitesi Rektörü Hilmioğlu aldığı tartışmalı kararlarla dikkat çekiyor. Hilmioğlu Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde düzenlenen 'cumhuriyet mitingleri'nde de öğrencilerin Cumhuriyet mitinglerine katılması için sınavları erteleyerek 8 otobüs kaldırmıştı. Hilmioğlu, başörtüsünde AK Parti ile MHP'nin mutabakata varması üzerine de geçen hafta yaptığı açıklamadaTBMM’yi tanımayacağını söylemişti.

Rektör Fatih Hilmioğlu, "Burası Kasımpaşa Cumhuriyeti değil, Türkiye Cumhuriyeti" diyerek başörtüsü düzenlemesinden dolayı Başbakan Erdoğan'ı eleştirmişti. Hilmioğlu yaptığı açıklamalarda üniversitelerde başörtüsü sorununun olmadığını, öğrencilerin güzel güzel kapı önlerinde başını açarak derse girdiklerini ve mağdur olmadıklarını da iddia etmişti.

8 Sütun



Bu haber 402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,765 µs