En Sıcak Konular

Canan pilot olacaktı, melek oldu

2 Şubat 2008 09:06 tsi
Türk Hava Yolları'nda pilot olma hayalleri kuran 24 yaşındaki Canan Babayiğit, mülakata giderken ağabeyinin kullandığı otomobille geçirdiği kazada ağır yaralandı. Babayiğit, 6 gündür yoğun bakımda sürdürdüğü yaşam savaşını kaybetti.

Almanya'da doğan Canan Babayiğit, Türk Hava Kurumu'nda paraşüt ve planör eğitimi aldı. Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümü'nü kazandı. İyi, hevesli bir öğrenci olan Canan, okulunu geçen yıl birincilikle bitirdi. Havayolu pilotluğu için birçok teklif aldı, Almanya'dan gelen teklifleri reddetti. Çalışmak istediği Türk Hava Yolları'na (THY) başvuran Babayiğit, mülakata kabul edilince dünyalar onun oldu.

Ağabeyi Ercan Babayiğit'le birlikte geçen Cumartesi günü Eskişehir'den İstanbul'a gelen Canan Babayiğit'i trafik canavarı, ağabeyiyle birlikte mülakata giderken emniyet şeridinde yakaladı. Ağabey Ercan Babayiğit, Şile yakınlarında TEM üzerinde telefonla adres sormak için kullandığı aracı sağ şeride çekip durdu. Bu arada bir minibüsün sıkıştırdığı başka bir araç, arkadan Babayiğitler'in otomobiline çarptı. Çarpma sonucu ağır yaralanan 2 kardeş, Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Canan, 6 gün boyunca yoğun bakımda ölümle savaştı. Dün ecele karşı verdiği savaşı kaybetti. Güzel Canan'ın cenazesi annesi Müzzeyen ve babası Erdoğan Babayiğit'in yaşadığı Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne gönderildi.

En büyük hayalini gerçekleştirmek, THY'de pilot olup uçmak isterken melek olup gökyüzüne yükselen Canan için Marmaris'teki ilk tören ilçe merkezindeki Eski Cami'de düzenlendi. Öğle namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından Canan, Marmaris ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Törenlere, Babayiğit Ailesi, yakınları, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Türk Kuşu ve THY yetkililerinin yanısıra Canan'ın üniversite arkadaşları da katıldı. Beş yıl önce 26 yaşındayken trafik kazası sonucu hayatını kaybeden en büyük çocukları Erhan'ı da trafik canavarına kurban veren Müzeyyen ve Erdoğan Babayiğit, kızlarını son yolculuğuna uğurlarken üzüntüden ayakta durmakta zorlandı. Üniversite arkadaşlarını kaybetmenin acısını yaşayan onlarca genç, mezarın üzerini çiçek yağmuruna tuttu.

Öte yandan kaza günü Canan ile aynı araçta bulunan ağabey Ercan Babayiğit'in Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde tedavisinin devam ettiği, sağlık durumunun iyi olduğu ancak kız kardeşinin ölümü sebebiyle şok yaşadığı öğrenildi.

Milliyet
     



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,170 µs