En Sıcak Konular

Günün yemeği: Avukat bayıldı

1 Şubat 2008 20:47 tsi
Günün yemeği: Avukat bayıldı

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ‘Silahlı çete kurmak, adam öldürme, örgüt üyesi olma, ihaleye feshat karıştırma’ suçlarından 96 sanığın yargılandığı duruşma saat 01.00'e kadar sürünce savunma avukatı bayılarak yer yığıldı.

İZMİR'de Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 8 ay önce ‘Gölge’ adını verdikleri operasyonda 12 ilde kamu kurumlarındaki akarkayıt ihalelerine fesat karıştırdıkları, adam öldürme, dolandırıcılık, haraç alma gibi olaylara karıştıkları iddia edilen zanlıları yakaladı. Adliyeye sevk edilen 43 kişiden 23'ü tutuklandı. 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün yapılan duruşma saat 01.00'e kadar sürdü.

Tutuklu sanıklardan 13'ü tahliye edilirken duruşma, gelmeyen tutuksuz sanıkların dinlenmesi için ertelendi. Cezaevindeki Sedat Peker'in adamı olduğu önesürülen çete lideri Hasan Güneş'in avukatı Çiller Nazife Çelik, duruşma devam ederken yere yığıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Çelik'in boyun fıtığı rahatsızlığı olduğu ve ayakta fazla durduğu için, boynuna gelen baskı sonucu bayıldığı belirtildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran bazı kamu kuruluşları yetkililerinin şikayeti üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri araştırma başlattı. Ekiplerin İzmir, Manisa Denizli, Muğla, Aydın, Balıkesir, Uşak, Afyon, Zonguldak, Adana, Niğde ve Kırıkkale illerindeki takibin ardından ‘Gölge’ Operasyonu'na start verildi. Cezaevindeki Sedat Peker'in adamı olduğu bildirilen Hasan Güneş'in liderliğini yaptığı ileri sürülen çeteye yönelik 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında Hasan Güneş'in de bulunduğu 43 kişinin gözaltına alındığı baskınlarda 5 tabanca, 1 tüfek, silahlara ait çok sayıda mermi, çelik yelek, çok sayıda bıçak ve kama ele geçirildi.

BOKS FEDERASYONU SEÇİMİNE DE EL ATMIŞLAR
Gözaltındaki zanlıların yapılan sorgularında, çete elamanlarının kamu kurumlarının yaptığı ihalelere fesat karıştırdıkları, ihaleye katılan şirket sahibi ve yetkililerini tehdit ettikleri, baskı ve tehditle anlaşmaya zorladıkları, ihalelerin anlaştıkları firmalara verilmesini sağladıkları, firmalardan komisyon aldıkları iddia edildi. Adam öldürme, yaralama, gasp, haraç alma, zorla arazi ve işyeri ele geçirme gibi eylemlere de katıldıkları belirlenen çete üyelerinin ayrıca, bir yıl önce yapılan Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığı seçimlerini etkilemek için çalışma yaptıkları ve bazı futbol maçlarını yöneten hakemlere yönelik baskılarda bulundukları ancak bunlarda istedikleri sonuçları alamadıkları da öğrenildi. Adliyeye sevk edilen 43 zanlıdan 23'ü tutuklandı.

AVUKAT BAYILDI
İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ‘Silahlı çete kurmak, adam öldürme, örgüt üyesi olma, ihaleye feshat karıştırma’ suçlarından haklarında 10 ile 50 yıl arasında hapis cezası istemiyle 23'ü tutuklu 96 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar ile tutuksuz yargılanan 43 sanık katılırken 30 sanık gelmedi. Sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Çete lideri olduğu belirtilen Hasan Güneş'in avukatı Çiller Nazife Çelik, müvekilinin tahliyesini istedi.

Avukat Çelik, savunma yaptıktan sonra birden yere yığıldı. Bayılan avukat ambulansla hastaneye kaldırıldı. Duruşma saat 01.00'de sona erdi. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Yüksel Yalçın Karasu, Erdzan Asanov, Ömer Üğdül, İhsan Çambay, Mehmet Akmermer, Hasan Timur Toktay, Tolga Foçalı, Oktay Yeşil, Serkan Yeşil, Ahmet Akmermer, Kutluğ Kaan Güldoğan, Cesim Çakır ve Erkan Çakır'ı tahliye ederken, diğerlerinin tutukluluklarının devamına karar verdi. Duruşma gelmeyen 30 tutuksuz sanığın bir dahaki duruşmaya zorla getirilmesi ve eksik evrakların tamamlanması için Mayıs ayına ertelendi.

Duruşmada bayılan avukat Çiller Nazife Çelik'in boyun fıtığı rahatsızlığı olduğu, savunma yaparken ayakta fazla kaldığı için boynuna baskı geldiği ve bu yüzden düşüp bayıldığı belirtildi. Çelik'in sağlığının iyi olduğu ve tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Hürriyet
 



Bu haber 1,824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,465 µs