Birbirlerine söz verdiler! | " /> Birbirlerine söz verdiler! | "/>

En Sıcak Konular

Birbirlerine söz verdiler!

1 Şubat 2008 19:53 tsi
Birbirlerine söz verdiler!
Obama ile Hillary Clinton birbirine, "Ben kazanırsam yardımcım sen olursun, sen kazanırsam yardımcın ben olurum" sözü verdi.

Daha düne kadar biribirlerine söylenmadik laf bırakmayan ABD'de demokrat başkan adayları, rekabeti unuttu birbine söz verdi: "Ben kazanırsam yardımcım sen olursun, sen kazanırsam yardımcın ben olurum."

ABD'de başkanlık seçiminin en güçlü adayları arasında sayılan iki Demokrat aday Hillary Clinton ve Barack Obama'nın büyük heyecanla beklenen televizyon tartışması herkesi şaşkına çevirdi. Dün gece ilk kez kameraların önünde karşı karşıya gelen iki adayın tartışması için "Dövüş gecesi", "Muhammed Ali-Joe Frazier karşılaşması" gibi yakıştırmalar yapılmıştı. Los Angeles'in, Oscar ödül törenlerinin mekanı Kodak Theater salonundan yayımlanan tartışma Amerika'yı ekranlara kilitledi.

Ancak, daha düne kadar birbirinin kirli çamaşırlarını ortaya dökmek için kıyasıya yarışan Barack Obama ile Hillary Clinton, iki saat süren program boyunca koyu bir sohbete daldı, memleket meselelerine yaklaşımlarıyla büyük bir uyum gösterdi, planlarını karşılıklı desteklediler. Birbirine kibarlık etmek için uğraşan bu iki rakibi izleyenler gözlerine inanamadı.

KULAĞINA NE FISILDADI

En can alıcı an ise, progrmın sonunda yaşandı. Program boyunca "Biz bir aileyiz" imajını veren ikili sonunda birbirne "Ben başkan seçilirsem, sen başkan yardımcım olursun, sen seçilirsen yardımcın ben olurum" mesajını verdi. Ekranların karşısında Obama-Clinton düellosu bekleyen Amerikalılar şok yaşadı. En çok merak edilen şey ise, Barack Obama'nın, Hillary'nin kulağına ne fısıldadığı oldu. Ama bu konuda hiç bir ipucu bulunamadı.

"İkimizden hangimiz kazanırsa kazansın tarih yazacağız. Ben kazanırsam Beyaz Saray'da ilk siyah başkan olacağım, Hillary Clinton kazanırsa ilk kadın başkanımız olacak. Ve bu yarışı hiç kuşkusuz ikimizden biri kazanacak. Hillary Clinton'la bu kampanya başlamadan önce arkadaştık, bu kampanya bitince de arkadaş olacağız" diyen Obama'yı alkışlayan Hillary de, Obama'nın ekonomi ile ilgili programının kendi programıyla ne kadar uyum içinde olduğunu belirterek "Biz Demokratlar'ın ekonomiye bakışı başka türlü olamaz zaten" dedi.

Kıyasıya düello bekleyen Amerikalılar, bu yakınlaşmayı izlerken gözlerine inanamadı.

dunyabulteni



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,173 µs