En Sıcak Konular

Rusya, annelerden yeni rekor istiyor

1 Şubat 2008 19:29 tsi
Rusya, annelerden yeni rekor istiyor Rusya'da 'azalan nüfus sorunu' ile baş etmek için geliştirilen ilginç yöntemlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Rus anneleri yeni rekorlar kırmaya çağıran 'üçüz bebekli' billboard reklâmı ise bunların sonuncusu.

Metro girişleri ve caddelerde yer alan reklâmda üç bebeği kucağına alan annenin fotoğrafının hemen üzerinde resmi devlet bildirisi yazıyor: "Devlet sizin yeni rekorlarınıza ihtiyaç duyuyor. Her dakikada Rusya'da üç kişi doğuyor." ifadeleri yer aldı.

Geçen yılı 'çocuk yılı', bu yılı 'aile yılı' olarak kutlayan Rusya her yıl 700 bin kişi azalan nüfus için yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Yeni doğan bebekler, ikiz, üçüz doğuran anneler devlet büyüklerinin saygı duyduğu kişiler arasında yerlerini alıyor. Sağlık Bakanlığı 2007 yılının Rusya için 15 yılda en yüksek doğum oranının gerçekleştiği yıl oldu. 2007'de doğan bir milyon 602 bin 387 bebek yetkilileri sevindirdi. İkinci ve üçüncü çocuk sahibi olma oranı da yüzde 33'den yüzde 42'ye yükseldi.

Rus basınında genişçe yer alan 6,1 kilogramlık bebek de günün olayı oldu. Rusya'nın uzak doğusunda buluna Habarovsk şehrinde bir Rus bayan ortalama ağırlıktan iki kat daha fazla olan 6,1 kilogramlık bebek doğurdu. Guinness rekorları kayıtlarına göre dünyanın en ağır bebeği 13,26 kilogramla 1939 yılında ABD'de İllinois eyaletinde doğmuştu. Ancak bebek bir kaç saat sonra solunum sorunları nedeniyle hayatını kaybetmişti. Doğumdan sonra hayatta kalabilen en ağır bebek rekoru 1955'te İtalya'da doğan 10,2 kilogramlık erkek çocuğa ait.

haber7



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,736 µs