En Sıcak Konular

'Türkiye'nin ABD için önemini bilmiyorlar

1 Şubat 2008 15:29 tsi
'Türkiye'nin ABD için önemini bilmiyorlar ABD Kongresi'nin Cumhuriyetçi üyesi Virginia Foxx, Demokrat başkan aday adayları Barack Obama ve Hillary Clinton'un Türkiye'nin ABD için olan önemini bilmediklerini ileri sürdü. İşte Foxx'un Ermeni meselesine de değindiği Türkiye hakkındaki yorumları.

Virginia Foxx, Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası (TACCI) tarafından New York'ta düzenlenen ve Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin'in konuşma yaptığı yemekli toplantıya katıldı.

Toplantı öncesi Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Foxx, Demokrat Parti'nin iki aday adayından birinin ABD Başkanı olmasının pek çok nedenden dolayı son derece talihsiz olacağını, Ermeni konusunun bu nedenlerden sadece biri olduğunu söyledi.

Foxx, Obama ve Clinton'un dış politika anlayışlarının son derece zayıf olduğunu ve Türkiye'nin ABD için ne derece önemli olduğunu anlayamadıklarını vurguladı.

1915 olaylarına ilişkin karar tasarısının yeniden gündeme gelme olasılığının her zaman bulunduğunu belirten Foxx, ABD Başkanı, Başkan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve Savunma Bakanı'nın tasarının çıkmaması için karşı büyük baskı uyguladıklarını kaydetti.

Foxx, "Eğer Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, yeniden tasarıyı gündeme getirmeye kalkarsa Kongre de büyük bir çoğunluğun iradesine aykırı davranmış olacak. Bunun sonucunda, bu konuda bir bilinç oluştuğuna inanıyorum, tasarıya imza atan pek çok Kongre üyesi daha sonradan imza atmaktan dolayı üzüldü ve tasarıya imza atan ve imzalarını çekmeyen üyeler bile tasarı lehinde oy kullanmayacağını" söyledi.

Foxx, tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'ne getirildiği günün son derece "üzücü" bir gün olduğunu belirterek, umudunun bu tasarının bir daha gündeme gelmemesi olduğunu kaydetti.

Türkiye-ABD ilişkileri

Foxx, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD Başkanı George Bush ile doğrudan görüşmelerinin, ikili ilişkilerde başta terör örgütü PKK ile mücadele açısından son derece olumlu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Washington'da geniş bir dinleyici kitlesine hitap ettiğini ve son derece olumlu bir izlenim yarattığını vurgulayan Foxx, Cumhurbaşkanı Gül'ün pek çok konuda önemli bilgiler veren ve Türkiye'nin sadece askeri açından değil ekonomik açıdan da önemini anlatan çok iyi bir konuşma yaptığını, bunun özellikle Amerikalılar için son derece faydalı olduğunu söyledi.

Haber10



Bu haber 327 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,865 µs