En Sıcak Konular

Amsterdam yedi kat yerin dibine girecek

1 Şubat 2008 14:58 tsi
Amsterdam yedi kat yerin dibine girecek Hollanda'da Strukton adlı inşaat firmasının planları gerçekleşirse Amsterdam'ın dünyaca ünlü kanallarının altında yollar, otoparklar, mağazalar hatta sinemaların olacağı 6 ila 7 katlı bir yer altı şehri olacak.

Hollanda'nın ünlü inşaat şirketlerinden biri olan Strukton adlı inşaat firmasının planları gerçekleşirse Amsterdam'ın dünyaca ünlü kanallarının altında yollar, otoparklar, mağazalar hatta sinemaların olacağı 6 ila 7 katlı bir yer altı şehri olacak. Konu ile ilgili olarak Amsterdam trafik işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Tjeerd Herrema belediye binasında bir sunum yaptı. 
 
Sturukton firması planına göre Amsterdam çevre yolundan merkeze gidecek bir yol güzergahı ile evlerin kanalların altına sadece park yerinin haricinde spor tesisleri, sinema ve büyük firmaların depo işlemlerinin yapıldığı yükleme ve boşaltma yeri olacağı açıklandı.

 Bu yeni plana göre şehir merkezinin içinde bulunan kanallarının altına yeni bir Amsterdam şehri inşa edilecek. Plan gereği yerin altındaki şehir çok katlı olacak. Bunun yerin altında 6 ila 7 katlı olacağı belirtildi.

 Amsterdam belediyesi Trafik işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Tjeerd Herrema, yaptığı açıklamada şu an bütün plan ve projeleri Strukton firmasının gerek çizim ve gerekse uygulamalı olarak sinevizyon eşliğinde kendilerine aktarıldığını buna sadece kendisinin karar vermeyeceğini Amsterdam Belediyesi'nin onayı ile bu işin gerçekleşeceğini söyledi.

Herrema, "Benim düşüncem park sorunu konusunda suyun altına yapılan çalışmayı tamamen destekliyorum.Güzel bir fikir. Fakat diğer tesislerin normal olarak toprak üstünde yapılmasından yanayım" dedi. Su da yüzen şehir Amsterdam bundan böyle yerin altındaki şehir olacak. Amsterdam'ın bazı kısımları deniz seviyesinin 7 ila 8 metre aşağısında bulunuyor. Bu proje gerçekleşir ise deniz seviyesinin 50 ila 100 metre altında yeni bir şehir olacak.




Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,568 µs