En Sıcak Konular

Jirinovski Türkiye'yi düşman ilan etti

1 Şubat 2008 14:29 tsi
Jirinovski Türkiye'yi düşman ilan etti

Rusya Liberal Demokrat Parti lideri Jirinovski 'Türkler Ortadoks dünyasının başkenti Kostantinapol'ü fethettiği günden beri Rusya'ya düşmanlar' dedi.

Türkiye'nin 4 yüz yıldır Rusya'nın düşmanı olduğunu ileri süren Liberal Demokrat Parti Lideri Vladimir Jirinovski, 2 Mart'ta yapılacak Rusya Devlet Başkanlığı Seçimleri'ni kazanması durumunda dış tehditlere karşı daha sert ve cesur bir devlet politikası izleneceğini söyledi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da 2 Mart seçimlerini değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenleyen Rus siyasal hayatının en popüler isimlerinden aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti Lideri Jirinovski, Rusya'ya karşı başlıca dış tehdit unsurları olarak Japonya, Çin, Türkiye ve batı ülkelerini sıraladı.

Çin tehdidine karşı yabancı işçilerle ilgili daha sert düzenlemelerin kabul edilmesi gerektiğini savunan Jirinovski, yabancı işçilerin görev süresi dolunca kendi memleketlerine geri dönmelerinin sağlanması durumunda Çin tehdidinin önlenmiş olacağını söyledi. Türkiye'nin ise tarihsel olarak Rusya'ya düşman olduğunu ileri süren Jirinovski, "Türkler, Ortodoks dünyasının başkenti Konstantinopol'ü fethettiği günden beri 4 yüz yıldır Rusya'ya düşmanlar. Türkiye, ağırlıklı olarak Türk dilli nüfusun yaşamakta olduğu Kuzey Kafkaslar, Orta Asya ve Povoljiye vilayeti gibi Rus bölgelerini işgal etmenin çabası içinde" dedi.

Batılı güçlerin ise Rusya'yı Katolik nüfuslu ve Polonya ile Romanya gibi küçük toprağa sahip bir ülke olarak görmek istediğini belirten Jirinovski, Rusya'nın hiçbir zaman böyle bir konuma düşürülemeyeceğini vurguladı. Jirinovski, "Şimdi Batı dünyası Müslüman tehdidi diye bağırıp çığırmakta. Halbuki bu tehdidin ortaya çıkmasına kendiniz neden oldunuz. Bizans İmparatorluğu'nu ele geçirerek gücünü kırdınız ve böylece Müslüman Türkler'e Avrupa'nın yolunu açtınız" dedi.

Devlet başkanı görevine seçilmesi durumunda dış güçler tarafından Rusya'ya karşı herhangi bir saldırı hazırlığı görüldüğü anda ilk önce
Rusya'nın bu hedefe saldıracağını kaydeden Jirinovski, "İkinci Dünya Savaşı'nda bu kadar insan kaybı vermemiz, Stalin'in geri zekalılığından kaynaklandı. 1941 yılında ilk önce Kızıl Ordu Almanya'ya saldırmış olsaydı 1 yıl içinde savaşı kazanacaktık. Dolayısıyla böyle bir hataya düşmemek için ilk saldıran taraf biz olacağız" diye konuştu.

2 Mart seçimlerini kazanacağına kesin gözüyle bakılan Dmitriy Medvedev'den 'genç adam' olarak söz eden Jirinovski, "Genç adam, kendi güçsüzlüğünü anladığı için Putin'in sırtına sığınarak siyaset yapmaya çalışıyor. Komünist Partisi lideri Zyuganov'un ise aklı hep Küba ile Venezüella'nın arasında dolaşmakta. Dmitriy Bogdanov'a gelince, kendisinden devlet başkanlığına aday olarak söz etmek bile ayıp" dedi.

Başkanlık seçimlerini kazanması durumunda başta Kızıl Meydan olmak üzere tüm yurt genelindeki Lenin heykellerini kaldıracağını ve devlet paralarının batılı bankalarda saklanması uygulamasına da son vereceğini vadeden Jirinovski, "Benim kazanmam, halk ile iktidarın sevgiye dayalı evliliği anlamına gelecek. Benim dışımdaki adayların kazanması ise hesaba göre evlilik olacak ki, böyle evlilikler ise uzun ömürlü olamaz" diye konuştu.

Konuşması sırasında, seçim sürecinde adaylara sağlanan imkanların eşit
olmadığına da dikkat çeken Jirinovski, "Benim sahip olduğum imkanlarla genç adamın imkanlarını kıyaslarsanız, bu durum Serçe marka otomobil ile Mercedes arasında düzenlenen yarışmaya benzer. Tabii ki Mercedes'in bu yarışmayı kazanma şansı onlarca defa daha yüksek" ifadelerini kullandı.


haber 7



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,901 µs