VİDEO | " /> VİDEO | "/>

En Sıcak Konular

ÜAK toplantısında Özcan'a protesto! VİDEO

1 Şubat 2008 13:08 tsi
ÜAK toplantısında Özcan'a protesto! VİDEO Üniversitelerarası Kurul toplantısı gergin başladı. Başkan Mustafa Akaydın, YÖK Başkanı Özcan'ın, toplantıya katılmasına tavır koydu. Bir iki rektör salonda 'laiklik' sloganı attı.

Üniversitelerarası Kurul toplantısı gergin başladı. Toplantının an gündem maddesi kılık kıyafet düzenlemesi....

Üniversitelerarası Kurul Başkanı Mustafa Akaydın, toplantı öncesi bir açıklama yaptı. Akaydın, basın mensuplarını yerlerini alması konusunda yaptığı anonsların ardından "Toplantımızın ana maddesi kıyafetle ilgili yasal düzenlemedir. Ben şimdi sözü YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'a bırakıyorum. Daha sonra kalmak ve gitme karaları kendilerine aittir." dedi.

Toplantıya gelmeyen rektörleri beklediklerini ifade eden YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da, toplantının sonuna kadar salonda kalmak istediğini açıkladı. Üniversitelerarası Kurul Başkanı Mustafa Akaydın, Özcan'ın toplantıya katılmasından duyduğu memnuniyetsizliği açık şekilde ifade etti. Salonda bulunanlardan bir ikisi Özcan'ın konuşmasını tamamlamasının ardında, "Türkiye laiktir laik kalacak" sloğanı attı.

 

Yusuf Ziya Özcan kısa açıklamasında özetle şunları söyledi:

"Üniversite gençliğine özgür tartışma ortamı yaratamazsak burası üniversite olmaz. Üniversitelerde tartışma ve eleştiriden korkulmmalıdır. Her kesim kendi düşüncesini sloganlaştırma hakkına sahiptir. Üniversitelerde semboller yarıştırılırsa itibarı zedelenir.

Anayasa'nın Yükseköğretim Kanunu oldukça açıtır. Üniversitelerarası kurul ancak ilgili kanun çerçevesinde toplanabilir. Ülkeyi ilgilendiren konuların konuşulacağı yer bu kurul değildir."

Öte yandan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Akbulut ise gazetecilerin soruları üzerine, Türkiye'de hukukun üstünlüğünü savunmak üzere burada bulunduklarını söyledi. Yargı kararlarının yok edilmemesi için burada bulunduklarını belirten Akbulut, "Ülkede gerginlik yaratır endişemizi senato kararlarında dile getirdik. Şu anda ben bu toplantıda hiçbir gerginlik görmüyorum, rektörler son derece sakin. Herkesin endişesi demokrasinin tehlikeye girmesidir. Bizim endişemiz yoktur. Gerginliği biz yaratmadık, yasa teklifini veren ve bu teklifi hazırlayan komisyon üyeleri yarattı" diye konuştu.

Akbulut, YÖK Başkanı Özcan'ın "gelmeyin" çağrısına yanıt veren rektörlerin olup olmadığının sorulması üzerine, "Onu bilemiyorum. Ben aranmadım. Aranmış olan rektörlerin olduğunu duydum, ama şu anda bazı rektörlerin katılmadığını sizler de görüyorsunuz. Uçakların kalkmadığını da biliyorsunuz. Telefon görüşmesi nedeniyle mi, yoksa hava muhalefeti nedeniyle mi katılamadılar onu bilemiyorum" dedi.

Haber7



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,476 µs