En Sıcak Konular

Kısa dönem askerlik MYO'luların miladı

1 Şubat 2008 11:54 tsi
Kısa dönem askerlik MYO'luların miladı Meslek Yüksek Okulu (MYO) mezunları, 2 yıllık üniversite mezunu oldukları halde, askerlik görevi için lise mezunu statüsündeler. Geçtiğimiz günlerde alınan YÖK kararı ile, MYO'nun cazip hale getirilmesi amacıyla, MYO mezunları için kısa dönem askerlik ka

Tekder Genel Başkanı Hakan Baycık, yaptığı yazılı açıklama ile ülke genelinde 2 Milyona yakın Meslek Yüksek Okullu mezunlara çağrıda bulundu.

MYO’luların gerek iş hayatında gerek askerlik ve gerekse okul hayatında lise mezunlarından ayıran hiç bir kanun olmadığını belirten Baycık, Meslek Yüksekokulu mezunu olup da değişik branşlarda faaliyet gösteren meslek mensuplarını kapsayacak şekilde odaların ve üst kuruluş olan Türk Tekniker ve Meslek Elemanları Odaları Birliğinin kurulması öngörülmektedir ayrıca, teklif ile iki yıllık meslek yüksek okulu mezunlarının askerlik süresinin kısaltılması içerikli iki kanun teklifinin Prof. Dr. Abdulkadir Akcan ve arkadaşları tarafından TBMM’ye sunulduğunu belirtti.

Tekder Genel Başkanı Hakan Baycık, “ Şu anda TBMM'de bulunan 2 kanun teklifi de tüm Teknikerlerin ve Meslek Yüksekokullarını mezunları için okurken iş hayatında ve askerde yaşamlarını değiştirecek bir Milattır.

"Tüm yaşamlarını değiştirecektir"

Üniversitelere bağlı 515 MYO'da 2006 kayıtlarına göre mezun 1,226,063 mezun, okuyan 441,074 öğrencinin okulda okurken, askerlik görevini ifa sırasında ve mesleki yaşamında tüm yaşamını değiştirecektir. Çünkü bu zamana kadar yaklaşık 2 Milyon MYO'lunun gerek iş hayatında gerekse askerlik görevinde gerekse okurken lise mezunlarından ayıran bir kanun yoktu.

Bunalımlar içinde

Okuyor diplomasında üniversite yazıyor ve sokakta kaderleriyle kalıyor bunalımlar içinde. Ben bu okulu niye okudum diye kahrediyordu. Aşağıdaki her iki kanun teklifi de Genel Başkanımız tarafından yılların tecrübesi bizzat yaşanmışlığıyla mesleki ve teknik açıdan hazırlanmıştır. Milletvekillerimiz Prof. Dr. Abdülkadir Akcan ve arkadaşları tarafından bizim mesleki ve teknik bilgilerimize güvenerek kendi yetkili birimlerini de inceleyerek uygun bularak aynen TBMM'ne teklif olarak sunmuşlardır.

Kendilerine 2 Milyon MYO'lu adına teşekkürü borç biliriz. Her şeyiyle sadece 2 Milyona yakın MYO'luyu ilgilendiren bu kanun teklifleri hakkında ülkemizin her yerinden gelen Teknikerler ve Meslek Yüksekokullularla bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

Ülkemizin her yerinden gelen 2 Milyona yakın Meslek Yüksek Okulları mezunu teknikerlerin 2 Şubat Cumartesi günü saat 14:00’te Eski Maltepe Pazarı karşısı Yılmaz Güney Sahnesi Ankara’da yapılacak olan bilgilendirme toplantısında aramızda görmekten onur duyarız.”



Bu haber 3,822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,553 µs