Murdoch kazığı! | " /> Murdoch kazığı! | "/>

En Sıcak Konular

Murdoch kazığı!

1 Şubat 2008 09:32 tsi
Murdoch kazığı! 
Dünyanın en büyük medya patronu Rupert Murdoch bir yıldır “flört ettiği” Hillary Clinton yerine Obama’yı destekleme kararı aldı.

HILLARY Clinton, Kennedy ailesinin ardından en büyük darbeyi ABD’nin ve dünyanın en büyük medya patronu Rupert Murdoch’tan yedi. Murdoch’un Hillary’nin senatör olduğu eyalet olan New York’ta yayınlanan ve ABD’nin en etkin gazetelerinden biri sayılan New York Post gazetesi ABD Başkanlık seçimlerinde Obama’yı destekleme kararı aldı. Gazetenin manşetinde yayınlanan haberde şu ifadeler kullanıldı:

* Obama, bize yeni bir başlangıç vaat ediyor. Buna karşın Clinton markası çoktan miyadını doldurmuş durumda. Clinton başkanlığı denince akla birçok skandal geliyor. Bunların en başında da Monica skandalı var.

* Hillary, kocasını kampanya dışı tutabilirdi ama bunu yapmadı. İkisi “Clinton Takımı” olarak seçime giriyorlar. Bu da Hillary’nin başkanlığı durumunda skandalların tekrarlanacağı anlamına geliyor.

* Clinton’un politika konusundaki duruşu da çelişkili... Irak Savaşı’na oy verip sonra bunun kötü bir fikir olduğunu söyleyen o değil mi? Obama’nın da hataları olabilir ama en azından insanları etkileyebiliyor. Bu nedenle salı günkü ön seçimlerde ve sonrasında desteğimiz onun olacak...

Aralarına kara kedi mi girdi?

NEW YORK Post’un eski genel yayın yönetmeni Col Allan’ın geçen yıl gazeteye ilişkin itirafları bomba etkisi yaratmıştı. Allan’a göre Murdoch, eski başkan Bill Clinton ve başkan adayı Hillary Clinton hakkındaki olumsuz haberlerin yayımlanmasını istemiyordu. Muhafazakâr çizgideki Murdoch ve liberal Clinton çiftinin dostlukları pekişmiş; Murdoch 2005’te Clinton Küresel Girişimi konferanslarına katılmıştı. Hillary’nin başkanlık için verdiği destek karşılığında Murdoch’un medya sektöründe büyümesine yardım edeceğine ilişkin garanti verdiği bile konuşuluyordu.

vatan



Bu haber 1,226 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,357 µs