çete bağlantıları! | " /> çete bağlantıları! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un çete bağlantıları!

1 Şubat 2008 09:02 tsi
Ergenekon'un çete bağlantıları! Savcılık, Ergenekon yapılanmasının amacını 'devleti ele geçirmek, kamu düzenini bozmak ve devlet otoritesini zafiyete uğratmak' olarak açıkladı. Örgütün yakalanmasına yönelik operasyon başlamadan önce, diğre çetelerle bağlantıları araştırılan Ergenekon

Alınan bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon Operasyonu'nda gözaltı süreci başlatılmadan önce, kamuoyunda büyük yankı uyandıran diğer çete davalarının dosyalarını inceledi. Başsavcılık, 7 Aralık 2007'de Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir yazı göndererek, Sauna ve Atabeyler çeteleri ile Danıştay'a saldırı davalarının iddianame ve ek raporlarını istedi. Mahkeme, bu talep üzerine 66 sayfalık iddianameler ile dava dosyalarına ait ekspertiz raporlarının da bulunduğu 92 sayfalık evrakı İstanbul'a gönderdi.

Başsavcılık, söz konusu belgeler üzerinde gerekli incelemeleri yaptıktan sonra operasyon için düğmeye bastı. Gözaltı sürecinden sonra, aralarında Veli Küçük, Fikri Karadağ, Sami Hoştan, Kemal Kerinçsiz, Mehmet Zekeriya Öztürk gibi isimlerin de bulunduğu 14 kişi tutuklandı. Savcılık, Ergenekon yapılanmasının amacını ise 'devleti ele geçirmek, kamu düzenini bozmak ve devlet otoritesini zafiyete uğratmak' şeklinde açıkladı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi de, Danıştay'a silahlı saldırı davasına bakarken, Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan el bombalarıyla ilgili olarak Ümraniye soruşturması evraklarını istemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılarla ilgili soruşturma kapsamında 'Ergenekon terör örgütü'ne yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan zanlılardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı emekli Kurmay Albay Mehmet Fikri Karadağ, Susurluk Davası hükümlüsü Sami Hoştan, avukat Kemal Kerinçsiz, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sözcüsü Sevgi Erenerol, emekli Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklandı.

Savcılık, Ergenekon yapılanmasının amacını 'devleti ele geçirmek, kamu düzenini bozmak ve devlet otoritesini zafiyete uğratmak' olarak açıkladı. Başsavcılığın Ergenekon yapılanması ile ilgili çalışma yürütürken Sauna, Atabeyler çeteleri ile Danıştay'a silahlı saldırı davasının iddianamelerini de incelediği belirlendi. 'Ergenekon' üyeleri gözaltına alınmadan evvel, 7 Aralık 2007'de Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir yazı gönderen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sauna ve Atabeyler çeteleri ile Danıştay'a saldırı davalarının iddianame ve ek raporlarını istedi. Mahkeme, ilgili evrakları 10 Aralık'ta İstanbul'a gönderdi. Başsavcılığın gelen bu belgeler üzerinde inceleme yaptıktan sonra operasyon için start verdiği belirtiliyor.

Türkiye gündemini sarsan çete soruşturmaları, 2005'te Küre Operasyonu'yla başladı. 15 Şubat 2005'te Ankara'da ortaya çıkarılan Sauna Çetesi'nin ardından 17 Mayıs 2006'da Danıştay üyelerine yönelik silahlı saldırı olayı gerçekleşti. Saldırıyı yapan Alparslan Arslan'ın ilişkileri aydınlatılamadı. Danıştay saldırısı sonrasında gözaltına alınan eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin, daha sonra Ümraniye'de ele geçirilen patlayıcılarla bağlantısı olduğu gerekçesiyle 19 Haziran 2007'de tutuklandı. Danıştay saldırısının ardından ortaya çıkarılan Atabeyler Çetesi de 31 Mayıs'ta Ankara Eryaman'da yapılan operasyonla gündeme geldi. Bir yüzbaşı ve iki astsubayın aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınırken, evdeki aramada çok sayıda patlayıcı ve doküman ele geçirildi. 13 Haziran 2007'de bir ihbar üzerine Ümraniye'de bir gecekonduya yapılan baskında ise 27 adet el bombası, TNT kalıpları ve fünyeler ele geçirildi. El bombalarının Cumhuriyet Gazetesi'ne atılanlarla aynı seriden olduğu belirlendi.

Veli Küçük'ün tahliye talebine olumsuz cevap

'Ergenekon' operasyonunda Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz ve Fikri Karadağ'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklandı. Avukatlarınca Kerinçsiz ve beraberindekilerin serbest bırakılmaları için yaptığı başvuru reddedildi. Mahkeme, Savcı Zekeriya Öz'ün diğer 9 sanığın tutuklanma talebini de kabul etmedi.

Zaman



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,791 µs