En Sıcak Konular

Obama: Filistinli mülteciler geri dönemez

31 Ocak 2008 17:14 tsi
Obama: Filistinli mülteciler geri dönemez Süper Salı denilen 5 Şubat yaklaşırken, ABD başkanlık adaylarından Barack Obama, Yahudi oyları çekmek için atağa geçti.

ABD Başkan adaylarından Barack Obama, Filistinli mültecilerin kendi devletlerine ait olduklarını ve İsrail'e dönmeye tam hakları bulunmadığını ileri sürdü.

The Jerusalem Post ile diğer Yahudi ve İsrail basın kuruluş temsilcilerine konferans sistemi ile telefonda konuşan Obama, "Herhangi bir anlaşmada, İsrail'in bir Yahudi devlet olarak kalmasını garanti altına alacak ana hususlar metinde yer alacak. İki devletli çözümü savunuyorum. Filistinliler İsrail'e karşı sürekli saldırıları durduracak bir güvenlik yapısı kurmadıkça ve bu konuda bir güven oluşmadıkça, daha ileri gidemeyiz." dedi.

İsrailli ve Yahudi gazetecilerle konuşan Obama'nın, mülteciler konusunda İsrail'i desteklediğini söylemesi dikkatleri çekti. Son günlerde Obama'nın gizli Müslüman olduğu iddiaları yoğunluk kazanmıştı.

'LAİK ANNEM TARAFINDAN YETİŞTİRİLDİM'

Hakkındaki iddialar konusunda Obama, "Internet üzerinden devamlı ve öldürücü bir iftira kampanyası var. Özellikle Yahudi toplumuna yönelik. Bu tamamen yanlış. Hiç İslamı yaşamadım. Laik annem tarafından yetiştirildim. Hıristiyan dini üyesiyim ve aktif bir Hıristiyanım." dedi.

Konu hakkında konuşmak istediğini belirten Barack Obama, böylece "Yahudi toplumuna güçlü ve derinden bir bağlılık olduğunu ve bunun sorgulanamayacağını" Yahudi toplumun "atın ağzından" duyabileceğini söyledi.

Barack Obama son günlerde İsrail ve İsrail meselelerini destekleyen bir duruş sergiliyor. Çünkü Süper Salı denilen 5 Şubat'taki başkanlık ön seçimleri Yahudi nüfusunun en fazla yaşadığı eyaletlerde yapılacak. Bu sebeple Yahudi oylarının belirleyici olacağı tahmin ediliyor.

Obama, ABD yönetimine bir mektup yazarak, Amerika'nın Gazze konusundaki BM Güvenlik Konseyi kararına, "Hamas'ın İsrail'e roket saldırılarını kınamadığı için" destek vermemesi çağrısında bulunduğunu açıkladı. .

Demokrat Parti başkan adaylarından Obama, İran rejimine daha fazla baskı yapılmasını isterken, güç kullanılması ihtimalinden bahsetmedi. ABD ve İran arasında düşük ve orta seviyede diplomatik temasların sürdürülmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Obama, "Diplomasi sadece dostlarla konuşmakla olmaz. Düşmanlarla da konuşmak diplomasidir. İran halkına, bizim mantıklı olduğumuz işaretini göndermek istiyoruz. İran'ın meşru ulusal niyetlerini engellemeye çalışmıyoruz. Fakat davranışlarını değiştirmeliler." uyarısında bulundu.

dünyabülteni.com



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,898 µs