En Sıcak Konular

'Güvenlik güçlerimiz işinin başında'

31 Aralık 2007 20:16 tsi
İçişleri Bakan Beşir Atalay, ''Vatandaşlarımız şundan emin olsunlar: Bizim kardeşliğimizi, bütünlüğümüzü, huzurumuzu kimse bozamayacak. Türkiye büyük bir ülke, güçlü bir devlet. Güvenlik güçlerimiz 24 saat işinin başında, sorumluluğunun bilincinde ve fe

İçişleri Bakanı Atalay, yaptığı açıklamada, araç kundaklama olayları, yılbaşı önlemleri ile 2007 yılının genel değerlendirmesi ve 2008'de gerçekleştirecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Son günlerde başta İstanbul olmak üzere çeşitli illerde vatandaşların araçlarının park halindeyken evlerinin önünde kundaklandığını anımsatan Atalay, araçlara dökülen yakıcı maddeler ile arabalara maddi zarar verildiğini kaydetti.

Kundaklama olaylarını yapanların bir kısmının üniversite öğrencileri ve terör örgütüyle de irtibatlı olduğunu söyleyen Atalay, ''Bunlar terör örgütünün oyuncağı'' dedi.

Atalay, kundaklama olaylarının bir kısmının şahsi husumet sonucu meydana geldiğini, bir kısmını ise uyuşturucu müptelası kişilerin gerçekleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Bu haince bir tavır, tutum ve davranıştır. Biz bütün imkanlarımızla konunun üzerindeyiz. Zaten faillerin büyük bir kısmı yakalanmıştır. Şu ana kadar 72 kişi yakalanmıştır. Bunlardan 35'i tutuklanmıştır. Diğerlerinin de işlemleri devam ediyor. Bunlar cezasını çekecekler. Biz gerekli tedbirleri aldık, bundan sonra bütün eylemlere kolay da fırsat bulamayacaklar. Vatandaşımızın malına, canına zarar vermek isteyen kim olursa olsun karşısında bizi bulacak.

Vatandaşımızın huzurunu bozdurmayacağız. Biz 24 saat görev başındayız. Başta ben kendim olmak üzere bütün bakanlık personelimiz, mülki idari amirlerimiz, güvenlik birimlerimiz, hepimizin amacı ülkemizde daha huzurlu ve güvenli bir hayat yaşansın. Bu tür hainler de bize zarar vermeye, birliğimizi, bütünlüğümüzü ve kardeşliğimizi bozmaya fırsat bulamasınlar. Her türlü tedbiri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Bu konuda endişe edilmesin. Özellikle bu kundaklama olaylarıyla ilgili bütün imkanlarımızı kullanıyoruz. Helikopterlerimiz dahil. Resmi ve sivil bütün personellerimiz bu konu üzerinde. Şu günlerde bunlara sebep olanların hepsi de yakalanacak.''


''2008'DE ŞEHİR ASAYİŞİ ÜZERİNDE YOĞUNLAŞACAĞIZ''
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bakanlık ve güvenlik birimleri olarak diğer alanlarda da hem daha güvenli hem daha huzurlu asayişin mükemmel olduğu ortamlarda yaşanması için çalıştıklarını, bütün bu çalışmalarda Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu unutmadıklarını kaydetti.

Vatandaşların, bireylerin hak ve özgürlüklerini önemsediklerini belirterek, çalışmalarını buna göre yürüttüklerini söyleyen Atalay, 2008 yılında bir kısmına başlanılan bir kısmı üzerinde de daha yoğun çalışılan güvenlikle ilgili projelerin devam edeceğini söyledi.

Şehir asayişi üzerinde daha da yoğunlaşacaklarını anlatan Bakan Atalay, kapkaç, hırsızlık gibi suç türlerinde son yıllarda, özellikle son aylarda büyük bir azalma olduğunu belirterek, mücadelelerini kararlılıkla yürüttüklerinin altını çizdi.

''Vatandaşımız şu inançta olacak. Kapkaç kalmadı, hırsızlık iyice azaldı'' diye konuşan Atalay, bu konuda vatandaşlardan destek beklediklerini, en küçük şüpheli durumu, en küçük olayı bile güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi.

Araç kundaklama olaylarının aydınlatılmasında çok faydasını gördükleri MOBESE Sistemi'nin üzerinde 2008'de özellikle duracaklarını kaydeden Atalay, 2008 yılındaki hedeflerinin bütün illerde ve büyük şehirlerde MOBESE Sistemi'ni kurmak ve geliştirmek olduğunu kaydetti.


SUÇLA MÜCADELE
Uyuşturucu ile mücadeleye çok önem verdiklerini ve büyük başarılar elde ettiklerini belirten Atalay, dün 400 kilogramın üzerinde uyuşturucu yakalandığını anımsattı. Türkiye'yi uyuşturucu trafiğinde güzergah yapmak isteyenlerin bu tutumlarından vazgeçtiklerini bildiren Atalay, ''Türkiye güzergah olmaktan çıkacak. Bu konudaki kararlı çalışmamız devam edecek'' dedi.

Trafik konusu ile ilgili çalışmalara hız verdiklerini anlatan Atalay, denetimlerin devam edeceğini, bunun yanı sıra yasal düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

''Çetelerle mücadelenin bütün suç türleriyle mücadele anlamına geldiğini'' belirten Atalay, ''Geçen sene içinde şunu gördük, hangi suç türü olursa olsun arkasında organize suç örgütleri çıkıyor. Onun için 2007 yılında yapılan çalışmaları ve mücadeleyi, 2008 yılında da devam ettireceğiz'' diye konuştu.


''YILBAŞI İÇİN GEREKLİ BÜTÜN TEDBİRLER ALINDI''
Tüm vatandaşların, özellikle her an görevi başında olan güvenlik birimlerinin yeni yıllarını kutlayan Atalay, yeni yılda sağlık ve huzur diledi. Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle, bütün gazileri minnetle anıyorum. Allah bize 2008'de o acıları göstermesin, daha huzurlu bir yıl geçirelim diliyorum.

Vatandaşlarımızın yeni yıla huzurla ve sağlıkla girmeleri için bütün tedbirler alınmıştır. Bakanlılığımız, bütün mülki amirlerimiz ve bütün güvenlik birimlerimiz, aynı zamanda bütün belediyelerimiz gerekli tedbirleri almıştır. Vatandaşlarımız rahat olsunlar, huzurlu olsunlar ve yeni yıla girerken tatillerini rahat geçirsinler.

Vatandaşlarımız şundan emin olsunlar: Bizim kardeşliğimizi, bütünlüğümüzü ve huzurumuzu kimse bozamayacak. Türkiye büyük bir ülke, güçlü bir devlet. Güvenlik güçlerimiz 24 saat işinin başında, sorumluluğunun bilincinde, fedakarca çalışıyor. İnşallah bu bütünlük ve kardeşlik ile huzur içinde hayatımız devam edecek. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar.''

star



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,347 µs