En Sıcak Konular

Serdaramus'un 2007 değerlendirmesi

31 Aralık 2007 17:58 tsi
Serdaramus'un 2007 değerlendirmesi Yarın, artık bir gelenek olması sebebiyle 2008'deki beklentilerini ve tahminlerini yazacağını açıklayan Serdar Turgut, bugünkü köşesinde de, 2007 yılının genel değerlendirmesini yaptı. İşte Akşam'ın efendisi Serdaramus'un 10 maddede, 2007'den çıkardığ

Serdar Turgut/ Akşam

Sevgili okuyucular, yarın artık bir gelenek haline gelmiş olan yıllık olağan yılbaşı yazımı -Serdaramus 2008’i- yazacağım. Yarın gelecek yıldan beklentilerimi ve tahminlerimi ortaya koyarken bugün yılın son gününde geçmiş yılı özetle bir değerlendireyim dedim. İşte 2007’nin bana öğretmiş oldukları;

1- Beş buçuk yaşındaki çocuklar çok konuşuyorlar. Hayat deneyimi bu kadar kısa olan insanların hemen her konuda fikir sahibi olmaları ve üstelik bunları size anlatmaları ve hatta sizinle münakaşaya girebilmeleri bana koca yılın öğrettiği en büyük ders oldu.

2- Casus kitaplarını dikkatle okursanız hayat hakkında büyük dersler alabiliyorsunuz. Özellikle de eğer yayın yönetmeniyseniz entrika metodları öğrenmenize yarayabiliyorlar.

3- Sürekli diyette olmak zorunluluğu insan beyninde deformasyonlara yol açabiliyor. Örneğin ben; birçok defa odamdaki misafirleri bir hamburger veya pizza olarak görmeye başladığım günler oldu. Misafir, kadınsa bu bazı yanlış anlamalara da yol açtı... Kadınlar odadayken ağzımın sulanmasını engellemek için onları brokoli olarak düşünmeye eğittim kendimi.

4- Gazetemizin bir yerinde mutlaka gizli bir brokoli ve brüksel lahanası stoğu olması gerekiyor. Bunu ne kadar aradıysam bulamadım, bulsaydım hepsini imha edecektim. Anladığım kadarıyla bunların tonlarcasını toptan almışlar. Çünkü ben şu anda dünyanın bir yılda en fazla brokoli ve brüksel lahanası yemiş insanı unvanını elimde tutuyorum. Bunlardan bu kadar fazla yemenin insan sağlığına bir şekilde zararlı olduğuna eminim. Yakında sonuçları ortaya çıkar mutlaka.

5- Tanrı’yı fiziksel olarak aramayı hedefleyen bazı insanlar var bu dünyada, çoğu da matematiksel fizikçi bunlar. Onların yazdıklarını okumaya çalışan bir insan, kısa sürede delirme noktasına gelebiliyor. Ancak delirme anına kadar çok da mutlu olabiliyorsunuz.

6- Dört adet çocuğun oynamakta olduğu bir evde kitap okumaya kalkışmak, abuk bir hareket. Hele de beş numaradaki türden kitaplar okumaya çalışırsanız, çocukları öldürebilirsiniz bile.

7- İçkiye düşman bir iktidarın var olduğu bir ülkede insan efkârdan daha da çok içebiliyor.

8- Babamın karaciğeri ve böbreği sağlam çıktı. Tıp biliminin baştan aşağıya kuralları yeniden yazılmalıdır bence.

9- Bence Aristo haksızdı ve bunun nedenlerini burada açıklamaya girişecek değilim.

10- Rana’nın alışveriş dalında var olan kara kuşağı, yıl içinde kırmızı kuşakla değişti. Çünkü alışverişe öldürücü darbe vurmaya başladı.

 



Bu haber 328 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,990 µs