En Sıcak Konular

Baykal'ın 2007 tablosu karanlık!

31 Aralık 2007 17:25 tsi
Geride bıraktığımız 2007 için karamsar bir tablo çizen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''kardeşliğin, Cumhuriyet ile kazanımlarının pekiştiği, bütün insanlık için huzur, mutluluk ve barış yılı'' diledi

Baykal, hükümete eleştirilerini sürdürdü

Yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayımlanan CHP lideri, "Güle güle dediğimiz 2007, işsizliğin arttığı, yatağa aç girenlerin çoğaldığı, gelir dağılımındaki uçurumun derinleştiği, borçlarımızın çoğalarak katlandığı, büyümenin gerilediği, enflasyonun yeniden başını kaldırmaya çalıştığı, çalışanların sembolik ücret artışlarıyla insanca yaşam koşullarından uzaklaştırıldığı, zam üstüne zamların birbirini takip etmeye başladığı, caddelerde, sokaklarda çetelerin, kundakçıların cirit attığı bir yıl oldu" dedi.

İktidarın bu gibi temel sorunların çözümüyle uğraşacağına yargıyı, üniversiteleri, medyayı kuşatmaya, tüm kurum ve kuruluşları ele geçirmeye çalıştığını kaydeden Baykal, "Bu arada, toplumsal mutabakat belgesiolan Anayasa'yı da AKP anayasası haline getirmek için girişimlerini hızlandırdı" ifadesini kullandı.

Baykal, 2007'de laik Cumhuriyet ile Cumhuriyet'in kazanımlarına yönelik sistemli saldırıların da en az zararla atlatıldığını kaydetti.

Baykal, içten ve dıştan din, dil, ırk, mezhep konusundaki tüm kışkırtma ve tahriklere rağmen kardeşliğin zedelenmediğini ifade ederek, bu koşullarda karşılanan yeni yılın, gerek Türkiye'de gerekse bölgede ve dünyada yaşanan acıların anlamsızlığını herkese göstermesini diledi.

CHP lideri, "Yeni yıl kardeşliğimizi, Cumhuriyet ile kazanımlarını pekiştirdiğimiz, ülkemiz ve insanımız için olduğu kadar, bütün insanlık için de huzur, mutluluk ve barış yılı, barış dönemi olmalıdır" dedi.

Haber10



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,722 µs