En Sıcak Konular

İsrail Filistinli hacılara ateş açtı!

31 Aralık 2007 17:19 tsi
İsrail askerleri, Erez sınır kapısından Gazze'ye dönen Filistinli hacıların üzerine ateş açtı, 1 kadın hacı öldü

Dünya Bülteni /

 

Mısır'ın Nuveyba limanından Ariş bölgesinde kurulan çadırlara nakledilen Filistinli hacılar biran önce Gazze'deki evlerine dönmek isterken, limanda bekletilen ikinci gemideki hacılar ise diğer hacılar gibi Ariş'teki çadırlara nakledilmeyi bekliyor.

 

El-Cezire televizyonuna açıklamada bulunan Heniye Hükümeti Vakıflar Bakanlığı Vekili Salih Er-Rakab, gemide binden fazla hacı olduğunu ve gemideki hacılar arasında kuş gribi hastalığa yakalananların bulunduğunu söyledi.

 

Hacıların soğuk ve kötü şartlar altında oldukça zor şartlar geçirdiğini söyleyen Er-Rakab, Mısır Kızılayı'nın kendilerine yemek verdiğini belirterek, "Biz dilenci değiliz, biz yemek istemiyoruz, biz evimize dönmek istiyoruz" dedi.

 

Otobüslerle Ariş'e nakilleri sırasında Mısır Hükümeti'nin Rafah sınır kapısından Gazze'ye girmelerine izin vermemesini protesto eden Filistinli hacılar ise, çadırlara yerleşmeyi reddederek yetkililerin kendilerini Rafah sınır kapısına götürmelerini talep ettiler.

 

Gece yerleştirildikleri kampın kapısını kırarak dışarı çıkan ve Rafah kapısına doğru yürümeye başlayan hacılar, Mısırlı yetkililer tarafından kampa geri dönmeye ikna edildiler.

 

Filistin Hükümeti Enformasyon Bakanı Riyad El-Maliki, Feyyad Hükümeti'nin İsrail nezdinde girişimde bulunduğunu ve İsrail'in onaylaması halinde Rafah kapısının idaresini üstlenmeye hazır olduklarını söyledi.

 

Filistinli hacılar İsrail kontrolündeki Kerem Ebu Salim kapısından girmeyi kabul etmeyerek Gazze'ye çıktıkları Rafah kapısından girmek istiyorlar.

 

İsrail Radyosu ise, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın hacıların güvenlik araştırılmasından geçirilmeden Gazze'ye girmesini reddederek Kerem Ebu Salim kapısından girmelerinde ısrar ettiğini duyurdu.

 

HACILARIN ÜZERİNE ATEŞ AÇILDI

 

Hac vazifesini eda ettikten sonra Gazze'nin kuzeyindeki Erez kapısından evlerine dönmekte olan hacıların üzerine İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinli bayan hacı hayatını kaydetti ve hacıları karşılamaya gelenlerden dört kişi de yaralandı.

 

Filistin hastane kaynakları, Hamdiye Hamdan'ın hastaneye getirilmeden son nefesini verdiğini ve yaralılardan birinin durumunun da ağır olduğunu bildirdi.

 

Görgü tanıklarının ifadelerine göre hacıların üzerine yoğun bir şekilde ateş açan İsrail askerleri, güvenlik gerekçesiyle hacılardan çantalarını ve valizlerini bırakıp bölgeyi terk etmelerini ve bir gün sonra eşyalarını almaya gelmelerini istedi.



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,438 µs