En Sıcak Konular

Garip 'din sorusuna' soruşturma

31 Aralık 2007 15:18 tsi
Erzurum'da, 2005- 2006 Eğitim- Öğretim Yılında Hizmete Açılan Hacı Sami Anadolu Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İbrahim Ağırman Tarafından Öğrencilere Yaptığı Testte Sorduğu Bir Soruyla İlgili Valilik Soruşturma Başlattı.

Testte, ‘Aşağıdakilerden hangisi, korunması gereken değerler arasında değildir?’ sorusunu yönelten Ağırman, ‘Bayrak, Din, Namus ve Can’ şıklarını verdi. 

Geçen yıl Erzurum Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan İbrahim Ağırman, bu eğitim yılı başında Hacı Sami Boydak Anadolu Lisesi'ne tayin edildi. 22 yıllık öğretmen olan, evili ve 4 çocuk babası Ağırman, Kurban Bayramı öncesi lise ikinci sınıf öğrencilerine bir test uyguladı. Testte, ‘Aşağıdakilerden hangisi, korunması gereken değerler arasında değildir?’ sorusunu yönelten Ağırman, yanıt olarak da ‘a) Bayrak. b) Din, c) Namus ve d) Can’ şıklarını gösterdi.

Öğrencilerin ilginç testle ilgili olarak velilere bilgi vermesi üzerine şikayetler başladı. Bayrağın, din, namus ve canla karşı karşıya getirilmesinden rahatsız olan veliler, durumu okul yönetimi ve Milli Eğitim'e bildirdi. Yetkililer, öğrencilere uygulanan testle ilgili olarak Valiliğin soruşturma açtığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini belirten Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni İbrahim Ağırman'ın Vali ve İl Milli Eğitim Müdürü'ne verdiği ifadede sorunun cevap anahtarının de şıkkındaki ‘Can’ olduğunu belirterek, “Yılların öğretmeni olarak hiçbir zaman öğrencime yanlış soru yöneltmedim ve yöneltmem. Sorunun cevabı ‘Can’ dır. Bunu da mehmetçiğimiz PKK terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonlarla ortaya koymaktadır” dedi.

haberler



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,359 µs